Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı

Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 23 Temmuz Çarşamba’yı 24 Temmuz Perşembe’ye bağlayan gecenin (bu gece) Kadir Gecesi olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, yayımladığı mesajında, Kadir Gecesi’nin; rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerifin manevi mükâfatlarla dolu olan en büyük tecelli gecesi olduğunu kaydederek, “Allah Rasulü’nün “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya ederse bütün günahları bağışlanır” buyurduğu, yaşlı gözlerle Allah’a açılan ellerin boş çevrilmediği, samimi tövbelerin kabul edildiği, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı kıldığı müstesna bir gecedir Kadir gecesi.” dedi.

Yüce Kitabımız Kur’an’ı Kerim’in bu gece indirilmesinden dolayı bu gecenin bu kadar değerli ve anlamlı kılındığını ifade eden Müftü Doğan, “Bu geceyi bu kadar değerli ve anlamlı kılan, hiç şüphesiz Yüce Rabbimizin, gönüllere şifa, muttakilere öğüt, ölü kalplere hayat olarak isimlendirdiği;  insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, kendisinde hiçbir şüphe olmayan, Yüce Kitabımız Kur’an’ı Kerim’in indirilmesidir. Ne hazindir ki bu yıl Kadir gecesini yürekleri nasırlaşmış insanların katliamına maruz kalan, bombaların altında küçücük çocukların parçalandığı, kardeşlerimizin hunharca şehit edildiği bir ortamda kutlayacağız. Rabbimizden niyazımız bu zulmün sona ermesi… Rabbimizden niyazımız kardeşlerimize inayetini lütfetmesi… Rabbimizden niyazımız anaları babaları yavrusuz, çocukları yetim ve öksüz bırakmaması… Rabbimizden niyazımız bu katliama duyarsız kalan kalplere farkındalık lutfetmesi… Rabbim, gönder ebrehenin ordusunu dağıtan ebabil kuşlarını… Rabbim, gönder canını ve kanını davasına şahit kılmış ölmeyen ve öldürülemeyen şehit askerlerini… İslam’a ve Müslümanlara yardım eyle…” ” şeklinde konuştu.

Rizelilerin Kadir Gecesini tebrik eden Doğan, “Kadir Gecesi’nin İslam âlemine huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Sizleri bu gecede yaşlı gözlerle ellerinizi semaya kaldırmaya ve Bilad-ı İslam’da mazlum kardeşlerimiz için duada birleşmeye davet ediyorum.” dedi.