Konsey Başkanı Topçu: Gazeteciler ve Basın Hür Olmalıdır

Konsey Başkanı Topçu: Gazeteciler ve Basın Hür Olmalıdır
Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kapsamında yazılı açıklamada bulundu.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kapsamında yaptığı açıklamada “Basını ve Gazetecisi özgür olmayan toplumlar ne ekonomik anlamda, ne demokrasi anlamında, ne de kültürel anlamda gelişemez” dedi.

Topçu, yazılı açıklamasında, “İlk Türkçe gazetenin yayınlanmaya başlanmasının üzerinden tam 153 yıl geçmiş… Bana göre Tercüman-ı hakikat bu işin başlangıcıdır. 153 yıldır Gazeteciler ve basın dünyamız, insanımızın gelişmesine katkıda bulunuyor, haber alma özgürlüğünü bazen hayatları pahasına sağlamış oluyorlar. Halkın haber alma hakkını sağlayan gazetecilerimiz ve basınımız çok önemli ve vazgeçmeyeceğimiz bir görevi yerine getiriyorlar...Çağdaş ve demokrasisi gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak, ekonomik anlamda dünya ile yarışmak istiyorsak, kültürel değerlerimizle ön plana çıkmak istiyorsak özgür gazetecilere ve özgür bir basına çok ama çok ihtiyacımız vardır… O nedenle gazeteciler ve basın hür olmalıdır. Yerelde gazetecilerimizin sıkıntılarını biliyorum. Basınsımızın sıkıntılarını biliyorum. Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan konseyimiz gazetecilerimizle ve basınımızla bu işleri başaracak. Bu alanda çalışma gurupları kurmayı düşünüyorum…. Elbette bütün Türkiye’de Gazeteciler ve basın önemlidir. Ama Rizede çok ama çok daha önemlidir…Temel Fadime mantığından ilimizi güzide, cefakar, vefakar basınımız ve gazetecilerimiz sayesinde kurtarmış olacağız… Daha güzel düşüneceğiz, daha büyük işler başaracağız birlikte…Bu temennilerle her türlü zorluğa rağmen görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz ve basınımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum” dedi…