Kasap'tan Denizmen'e Rize Sahil Külliyesi Açıklaması

Kasap'tan Denizmen'e Rize Sahil Külliyesi Açıklaması
Rize'de kadınların sosyal alanda sınırlı alana sahip olduğunu kaydeden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Sahil Külliyesi...

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  A  Haber  Para Durumu Merkezi, Finansal  Okuryazarlık Dernek Başkanı Özlem Denizmen’in sorularını yanıtladı.

Kasap, makamında ağırladığı A  Haber ekibine Projeleri arasında yer alan Rize Sahil Külliyesi bünyesinde düşünülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

resat-kasap-ozlem-denizmen-foto-1.jpg

DENİZMEN : Rize'nin 2023 Vizyonundaki yeri nedir?

KASAP: Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu 2023 vizyonu Türkiye'sine uygun bir Rize'yi oluşturmak için girişimlerde bulunduk. Bu süreç içerisinde tabi ki öncelikle bir belediye başkanı olmak gerekiyordu. Bu çerçevede tabi teveccüh edilerek akademik bir ortamda Rize'de belediye başkan adayı oldum. Adaylığım sonrasında Rize ile ilgili Türkiye'nin 2023 vizyonuyla alakalı neler yapabileceğimizi planladık. Bu çerçevede adına 10 numara dediğimiz projelerimizi oluşturduk. Projelerimizin temel amacı Rize'nin kentleşmesine ve genişlemesine katkıda bulunan projelerdir. Örnek verecek olursak. Rize'de en önemli olan sorunlardan bir tanesi sıkışık bir şehir alanının oluşmasıdır. Bu manada şehrimizi daha genişletecek projelerimiz var. Güney Çevre Yolu, Salarha Tünelimiz gibi projelerle Rize'yi yukarı alanlara taşıyabileceğimiz ve böylece genişletebileceğimiz  projelerimizdir. Bununla birlikte toplumun her katmanını ilgilendirecek projeleri de dikkate alıyoruz.

KÜLLİYE SADECE CAMİİ’DEN İBARET OLMAYACAK…

resat-kasap-ozlem-denizmen-foto-3.jpg

Ülkemizde ve Rize'de kadınlarımızın sosyal alanda olma noktasında bazı sınırlamalar var. Toplumla daha iç içe bir taraftan iş yükünü sırtlanmışken diğer taraftan özellikle şehirde sosyal faaliyetlerimizin içinde kadınlarımızın da olması gerekiyor. Bu anlamda kadın kültür merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Rize sahil külliyesi projemizin içerisinde bu gibi çalışmalarımızda mevcuttur. Bu çalışma ile Rize'de şehrine sıkışmış bir insan hayatını sahile taşıyarak daha geniş bir perspektif oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca sahil projemiz içerisinde Rize'nin çay'ını ele alarak bir çay çarşısı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

DENİZMEN : Siz rekor bir oy oranıyla Türkiye'de seçilen bir belediye başkanısınız neler söylemek istersiniz?

KASAP: Evet  %68'lik yüksek bir oy oranıyla seçimi kazandım. Tabi bunun çeşitli faktörleri olduğu gibi en önemli faktörü Rize Sayın Başbakanımızın memleketi olmasıdır. Ayrıca seçim süresince teşkilatımızla birlikte aşırı bir motivasyon ile çalıştık. Mutlaka birinci olmamız gerektiğine inandık ve halkımızın da takdiri ile bunu başardık. Bunun yanında tabi ki kapı kapı sokak sokak gezerek projelerimizi halkımıza anlattık. Projelerimizi hükümetimizle beraber hayata geçireceğiz. Sayın Başbakanımızın, sayın Bakanımız  ve Milletvekillerimizin de destekleri ile halkımızla el ele çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha güzel bir Rize için daima çalışacağız üretken olacağız.

resat-kasap-ozlem-denizmen-foto-2.jpg