Başkan Türüt'ten Basın'a Kutlama Mesajı

Başkan Türüt'ten Basın'a Kutlama Mesajı
Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, mesajında, "Demokrasinin dördüncü kuvveti olan basının toplumumuzda yeri ve önemine değinerek, basın mensuplarının kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerler içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini dile getirdi. Doğru habere ulaşmak için cefakarca zor şartlar altında çalışan Basının toplumların gelişiminde  her konuda bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri bulunmaktadır.Görsel ve yazılı basın organları toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesindeki  katkıları  da yadsınamaz"  şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, "Basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirtti. Bu anlamda Türk  Basınında sansürün kaldırılışının 106.yıl dönümü vesilesiyle ilimizde ve bölgemizde mesleğini icra eden değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak görevlerinde başarılar dilerim" dedi.