Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Rize'mizde Trafik Sorunu !...

Rize'mizde Trafik Sorunu !...

Yıllardan beri İlimizde ana caddeler üzerinde park edilen araçlarla; yine yaya kaldırımlar üzerinde bazı esnafın ısrarla dükkanında ki malzemeleri koyması iyi bir görüntü vermediği gibi, trafiğin aksamasına ve insanların yaya kaldırımlardan sağlıklı yürümesine engel teşkil etmektedir.

Cadde üzerinde bulunan yerlere park edilmesi hem esnafa hem de vatandaşa zarar vermektedir. Park yeri bulamayan, cadde üzerinde ikinci sıra park yapan araçlarda trafiğin akışına engel oluyor.

Menderes bulvarına ne buyurulur? İndi bindi minibüsleri, ara  sokaklara gelişgüzel dalan sayısız araçların trafiği tehlikeye sokması. Bu bulvar üzerinde ilçelere, köylere, mahallelere ve özel araçlarıyla seyreden sürücülere kadar çok sayıda araçların trafiğe çıkmasıyla artık bu bulvar; demek oluyor ki bu trafiği kaldırmıyor. Git gide daha da çapraşık durum almaya devam ediyor. Bunu anlamamak, görmemek için ne olmak lazım bilmiyorum.

Lütfen İlimizde yaşanan bu olumsuz duruma müdahale edilmesini yetkililerden istiyoruz. Bir Rizeli olarak bu hakkımızdır.

İlimizdeki trafik sıkıntısı yazdığımız bu güzergahlarda sınırlı değildir. İlimizin genelini kapsar. İlimizin çeşitli sorunlarını yerel gazetemizde ve bazı köşe yazar arkadaşlarımız dile getirdiler. Bütün bu konularda görmedim, duymadım, bilmiyorum uygulaması ne yazık ki ilimizde de görmek mümkün. Hiçbir yetkili benim ve arkadaşlarımın sürekli gündeme getirdiği bu rahatsızlıkları dikkate almıyor. Çözüm için mücadele göstermiyor.

İlimizin belirli caddelerine sıkışmış çarşılar, iş yerleri, büyük marketlerin de bu caddeler üzerinde mağaza açmaları bütün bu sıkışıklığın başını çekmektedir. Trafiğe çıkan araç sayısının her gün artması, ilimizdeki sorunları çoğaltıyor.

Bütün bu yazmış olduğumuz sorun, şehrimizin çözüm bekleyen gündeminde olması gereken bir konu. İnşallah yetkililer bu konular da biraz kafa yorarlar. Yoksa bu olumsuz uygulamalar ya da yapılanlar ne zaman son bulacak?.. İlimiz yöneticileri sorunun çözümü için çaba gösterecek mi. Yoksa aynen devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz..

Ben şimdiden bu konu ya da konulara  duyarlılık gösterecek bütün birimlere ve yöneticilere şimdiden teşekkür ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Orhan YAZICILAR Arşivi