Rize Eski İstihbarat Müdürü Şevki Meşe ile Birlikte 5 Kişi Şartlı Serbest Bırakıldı

Rize Eski İstihbarat Müdürü Şevki Meşe ile Birlikte 5 Kişi Şartlı Serbest Bırakıldı
Rize'de usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla Erzurum’da mahkemeye sevk edilen Rize İl Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ile...

Rize'de usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla Erzurum’da mahkemeye sevk edilen Rize İl Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ile Rize’de görevli komiserle 1 polis memuru ve Rize’den Balıkesir ile Denizli’ye tayin olan 2 polis memuru "adli kontrol" ve "yurtdışı çıkış yasağı" şartıyla serbest kaldı. Şevki Meşe ile Rize’de görevli komiser Veli Akçay ve polis memuru A.B.’nin Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alındığı öğrenildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "usulsuz dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Rize, Denizli ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonla yakalanan polis memurlarından Rize’de görevli A.B., ile Rize’den Balıkesir ve Denizli’ye tayin olan İ.D., ile Erzurum Adliyesi önünde gözaltına alınan Rize Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ve Rize’de görevli komiser Veli Akçay, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi" suçlamalarıyla savcılıkta sorgulandı.

Sorgulamaları yapılan 5 kişi sorgulamanın ardından tutuklama talebiyle sevk edildikleri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "adli kontrol" ve "yurtdışı çıkış yasağı" şartıyla serbest bırakıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe ile Rize’de görevli komiser Veli Akçay ve polis memuru A.B.’nin Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alındığı bilgisine ulaşıldı.

OLAYIN ÖNCESİ

Rize İstihbarat Şube Müdürlüğünde 2011-2013 yılları arasında İş adamı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP ve BBP İl ve İlçe Başkanları ve Belediye Eski Özel Kalem Müdürünün de aralarında bulunduğu bürokratları Usulsüz Suç Uydurup Haberleşmenin Gizliliğini İhlal ederek dinlediklerinden dolayı Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturma neticesinde; Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, “Suç işlemek amacıyla Örgüt Kurma- Yönetme ve Üye Olma, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, Suç Uydurma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal, Kişisel verilerin Hukuka aykırı olarak Kaydedilmesi”  suçları ile ilgili olarak haklarında gözaltı kararı alınmıştı.