|

Riyad Anka’yı istiyor

Suudi Arabistan, Türkiye’nin ürettiği insansız hava aracı ANKA’dan 6 adet almak istiyor. Defens News’in haberine göre Suudi yetkililer TUSAŞ ile pazarlık masasına oturdu. Riyad, ANKA’nın özellikle keşif özelliğine ilişkin bazı taleplerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Suudi yetkililer TUSAŞ ile pazarlık masasına oturdu
Suudi yetkililer TUSAŞ ile pazarlık masasına oturdu

Suudi Arabistan yönetimi Türkiye’nin geliştirdiği yerli insansız hava aracı ANKA’ya talip oldu. Riyad yönetiminin altı ANKA için TUSAŞ ile pazarlık masasına oturduğu ve süreçte önemli ilerlemeler kaydedildiği açıklandı. Defence News adlı sitenin aktardığı habere göre TUSAŞ Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Görkem Bilgi satış konusunda Suudi Arabistan ile bir süredir görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Riyad yönetiminin ilk etapta altı ANKA’yı envanterine kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor. Sitenin aktardığına göre Suudi yönetiminin özellikle keşif özelliğine ilişkin bazı talepleri olduğu ve bu talepler üzerinde görüşmelerin halen sürdüğü belirtiliyor. Ayrıca anlaşma kapsamında Suudi Arabistan’a teknoloji transferinin de ele alındığı belirtildi.

Görüşmelere ilişkin bilgi sahibi bir başka yetkili de, Suud tarafının son dönemlerde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ANKA satışı için indirim talep ettini de açıkladı. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nin de, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile değeri 20 milyon doları bulan, MK82 and MK84 genel maksatlı bomba alımı konusunda sözleşme imzaladığı açıklandı.

#ANKA
#Riyad
#Türkiye
#​Suudi Arabistan
6 yıl önce