MENÜ

Riskli hamleler

Abone Ol Google News

Zekeriya Alp başkanlığındaki kuruldan ümitli olduğumu her platformda dile getirdim. Önemli işler yapıyorlar ve geleceğe yönelik yerinde adımlar atıyorlar. Ancak geleceği planlarken, günlük işleri fazla hafife alır gibi davranıyorlar. Özellikle atama konusunda çok hassas davranmadıklarını görüyorum. Bu durum başlarına iş açabilir. Bu haftanın atamalarına baktım... MHK yaptığı hatalardan ders mi çıkartmıyor ya da “Çivi çiviyi söker!” diye mi düşünüyor; pek karar veremedim.

Haberin Devamı

Hayli tepki çektiler

Biliyorsunuz, Fatih Terim’in aldığı ceza, geçtiğimiz günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Özellikle verilen cezanın miktarı ve cezanın açıklanma saati TFF ile Galatasaray’ın arasındaki ipleri bayağı gerdi. Böylesi gergin bir atmosferde Galatasaray ile Kasımpaşa karşılaşacak. Bana “Bu maça kim atanmaz?” diye sorsanız, “Ali Palabıyık atanmaz!” derdim. Bir önceki MHK’yı en çok yıpratan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Ali Palabıyık yönetmiş ve Galatasaraylıların hayli tepkisini çekmişti.

Kolayı zorlaştırıyor

Haberin Devamı

TFF ile Galatasaray arasında gerginliğin zirveye tırmandığı bir ortamda Galatasaraylılar’ın karşısına Palabıyık’ı çıkartmak çok mantıklı bir hamle değil. Bu görevlendirmenin; gerginliği daha da arttırmaktan, Ali Palabıyık’ı baskı altına almaktan, kamuoyuna yeni bir malzeme vermekten, kolay geçecek bir maçı zorlaştırmaktan başka bir getirisi olmayacaktır. Öte yandan; sakatlığı sebebiyle ligin ilk 3 haftasında görev alamamış, Avrupa’da atletik testi başaramadığı için moral olarak geride olan Halis Özkahya’yı Fenerbahçe maçıyla lige başlatmak da bence diğer bir riskli atama olarak görünüyor.

YORUM YAZ