Rıdvan Dilmen: ''Oğuzhan şimdi otursun düşünsün"

23.08.2019 - 21:08 | Son Güncellenme: 24.08.2019 - 00:08

Rıdvan Dilmen: ''Oğuzhan şimdi otursun düşünsün"

TFF Süper Lig'in 2. haftasının açılış maçında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Göztepe'yi konuk etti.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında karşılaşmayı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in ilk yarının ardından yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Beşiktaş, Abdullah Avcı için çok önemli. 4 yıl aradan sonra bir teknik direktör değişikliğine gidiyorsunuz. Bu teknik direktör, milli takım dışında 10 binden fazla seyirciye hiç oynamamış. Bu tip seyirciyle kendisinin stilini oynatmak kolay olmuyor.

Felsefesi yıllarca tanıdığımız Abdullah Avcı ise burada zorlanır ve zorlandığını görüyoruz. Ben ilk yarıda Beşiktaş’ı beğenmedim. Abdullah Avcı’nın istediği oyun değil bu. Bir geçiş dönemi var Abdullah Avcı’nın. Bu takımı pas takımına çeviremiyor.

Beşiktaş’tan Başakşehir futbolunu istemek hem bu kadro hem bu seyirci ile olmaz. Bir fikstür avantajı gözüküyor bunların içinde. Fakat kazanacak kadar oynuyor mu, ilk yarıya bakarsak oynamıyor. Geçiş dönemi biraz sürecek gibi duruyor. Başakşehir’de 5 sene sabredersin.

İkinci yarı değerlendirmeleri:

Beşiktaş’ın taktik olarak kullanamadığı, Fenerbahçe’nin kullanacağı bir taktik var. Günümüzde yeni oyun kuralları gereği ik stoper açılıyor. Eskiden rakip oyuncu baskı yapabiliyordu ama şimdi kurallar ceza sahası içerisinde pas yapabilirsin. 

Öncelik ne, stoperlerle oyunu başlamak. Avcı’nın ve diğer teknik adamların genel kuralı budur. Ruiz’in ayağı iyi, Vida’nın ayağı da fena değil.

Beşiktaş iki kozu ile devam ediyor, üçüncüyü kullanıyor. Yarın üçüncüye N’Koudou ile geçer. Şimdi kontra ataklarda da etkili olabilecek bir adam gelmiş Beşiktaş’a. Bugün 0-0 giden oyunda oyuna girmedi, 3-0 iken girdi. Rakip oyun disiplininden kopmuş geniş alan kalmış. N’Koudou’nun geniş alandaki çabukluğunu gördük. Tottenham’dan gelen bir oyuncu dar alanda da iş yapar.

Caner’in oyun gücünü çok beğendim. Başakşehir 1-0’a kilitlenirdi, Beşiktaş’ta öyle olmadı. Taraftarın da coşkusuyla fark attı. 3-0 gibi net bir skor Abdullah Avcı’yı da rahatlatmıştır. Taraftarı da kutlamak lazım.

Beşiktaş'ın sırrı pas yapan takım değil, topu çabuk kazanan takım olmasıydı. Medel, Güney Amerika turnuvası oynamış bir oyuncu. Abdullah Avcı, Medel'i korumak ve sakatlık geçirmemesi için çıkardı.. Necip'i aldı oyuna yani Abdullah hoca Medel'i kaybetmek istemedi. Caner'in fizik gücünü çok beğendim. Vida'ya gelirsek taraftar ile çok iyi anlaşıyor. Bütünleşmiş durumda taraftar ile. Taraftar çoşkusuyla Beşiktaş kenetlendi. Abdullah Avcı, bugün moralli idi. Uzun süredir gol atmayan takımın hocasıydı. Bugün taraftarı da kutlamak lazım, onlar da maçı bir eğlence gibi gördü. Müthiş bir kenetlenme oldu.

Caner'in bugün çok iyi oynamasına sevindim. Şenol Güneş ne diyor, ''Hasan Ali sakat'' alın Caner milli takıma geldi.  Beşiktaş için çok önemli olan Oğuzhan'ın kazanılması. Bugün Güven'i de oynattı ama artık top Oğuzhan'da. Oğuzhan verilen şanşı kullandı Bu tip oyuncular oyuna iyi başlarsa alır giderler, Oğuzhan bugün çok mutlu uyur.

Boyd, henüz Ankaragücü'nde oynayan bir hazırlığı yoktu. Hazır değil şu an.  Burak Yılmaz gelmesin diye kampanya yapıldı, çat çat gol attı kaptan oldu. Oğuzhan alkışlandı. Taraftarın ne derdi olsun oyuncuyla? Şimdi Oğuzhan otursun düşünsün, beni neden alkışladılar ya da beni neden ıslıkladılar. Taraftar güzel oyun ister.

 

 

Rıdvan Dilmen: ''Herşeyin sağlıklı olması için, önce dış yönetim ve profesyonellik iyi yönetilmeli. Ekonomik olarak git geller yaşarsa Beşiktaş, Necip'i etkilemez ama Medel gibi oyuncuları etkiler. Yönetim olarak bu tip oyuncuları ters etkilersiniz. ''


Rıdvan Dilmen: '' Beşiktaş'ın kadrosuna bakarsak solak oyuncusu yok. Adem Ljajic muhtemelen geçmiş yıllarına bakarsak daha çok mücadele ertmesi gerekecek. Beşiktaş'ın zamana ihtiyacı var. Hocanın deneme yanılması ile zamanla oturacaktır. Atiba, sağlıklı olursa Medel'in yerinde oynayacak. Eğer Atiba yoksa Medel oynayacak. Medel şuan merkezde oynamasının sebebi Atiba'nın olmamasıdır. Medel- Atiba ikilisini Beşiktaş taraftarı beklemesin. Atiba sağlıklı olursa formayı alır Medel sakatlık, kartlık durumuna göre oynar. Başakşehir'le pas oyunu oynuyorsunuz, ama orada ki oyuncular ile buradaki oyuncular arasında fark var.  Pas oyununda Başakşehir de oynadığı gibi oynayamaz. Başakşehir ile oraya kolay kolay gelmedi.''

'' Abdullah Avcı, geçen sene olan sakatlıklara çok takılmış. Dorukhan'ın sakatlığını açıklar gibi benim tempomda sıkıntı yok, iki kişi çarpıştı diyor. Bu resmen açıklama yapmış aman bende sorun yok demek istemiş. Sen Abdullah Avcı'sın. Beşiktaş sana demiş gel, biz seni tercih ettik ama bunlara takılma sen. Olur sakatlık, kötü sonuçlar alırsın bu baskıları kaldıramazsın. ''

'' Fikret Orman'ın tartışılmaması için 2de 2 yapması lazım. Birin aldı cebine, berabera kaldı diyelim tartışma büyür. Lig ilk haftası bitti herkes Fenerbahçe şampiyon sanıyor, ligimiz böyle bu tür avantajları yakalamak önemlidir.  İyi futbolcu ne demek? Oğuzhan iyi futbolcu, bazı kriterler vardır bazı oyuncu çok yeteneklidir, ama fizik olarak kötüdür o normaldir bazı oyuncular çok iyi fiziklidir yetenek olarak düşüktür ama her ikisini dengeleyen oyuncu sayısı azdır. Bu tip oyuncular farklı oyunculardır. Oğuzhan bu ikisine müsait bir oyuncu, fizik eksiği var fizik kazanılır Oğuzhan bu fiziği yakalarsa eski performansına döner. Şampiyon olduğu senenin oyununu izlesin bir de geçen sene ki performansını izlesin o zaman ne demek istediğimi anlar. Oğuzhan biraz koşsun kazanılır, değerli oyuncudur Oğuzhan.''

Senin için hazırladığımız haberler