Rıdvan Dilmen: ''İlk yarı üretkenlik ve klastan uzaktı''

25.08.2019 - 21:58 | Son Güncellenme: 26.08.2019 - 00:58

Rıdvan Dilmen: ''İlk yarı üretkenlik ve klastan uzaktı''

Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Konyaspor maçını yorumladı. Süper Lig’in ikinci haftasında Galatasaray, sahasında Konyaspor ile karşılaştı.

Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maçla ve transferlerle ilgili konuştu.

Dilmen'in ilk yarı değerlendirmeleri:

Üst üste atılan 3 veya 4 korner yüzünden top Galatasaray ceza alanı içinde kaldı. Aslında tek bir ataktı. Teknik direktörler hem savunma hem hücumu çalışırlar. Aykut Kocaman önce defans, sonra yakalarsam ve çoğalırsam gol bulurum diye düşünüyor.

Galatasaray kontra yemedi, hücumda 2. bölgede sürekli vardı ama üretkenlikte sıkıntı yaşadı. Bunun ilk sebebi Babel’in çok içeri girmesi. Emre Mor içeride çok kalmıyor. Bu nedenle Feghouli ve Mariano’ya alan kalmıyor.

Galatasaray 4-3-3 oynuyor. Nzonzi ve Seri hiç yaratıcı değiller. Fehgouli çok içeride kaldı. Konyaspor iyi hücum yapamıyor ama kolay savunma yapıyor. 49 dakikada bir pozisyon var. Oynanan oyun son derece sıkıcı. Üretkenlik ve klastan uzak. Galatasaray, Denizlispor maçındaki ölü toprağını atamamış üzerinden. Belhanda’yı aradılar.

Galatasaray uzun yıllardır olmadığı kadar uzun bir takım oldu. Basketbol takımı gibi. Babel de bir kanat oyuncusu için uzun, forvetleri de uzun. Ben Selçuk’u Seri’nin yerine oyuna sokarım. Hiç olmazsa duran topları kullanır.

Diagne çok tartışılıyor ama skor değiştirebilecek görüntü onu gösteriyor. Etkili olmaya çalışıyor. Falcao transferi çok önemli tabii. Ne yapacak Fatih Hoca? Forveti yok elinde şu an.

Dilmen'in ikinci yarı değerlendirmeleri:

Maç bir başladı, rakip yarı sahada 10 Galatasaraylı var. 60 dakika böyle. 1-0 oldu, ne olduysa 60. dakikada Galatasaray durdu, Konyaspor başladı. Top çevirdiler, denediler. Buna izin veren Galatasaray.

Bu kadar beklerseniz orada, iki takım da golü yer. Kalite olarak çok düşük bir oyun. Galatasaray 2 sene şampiyon olmuş, yoğun bir temposu var. Buna hazırlıklı olmak lazım. Takımda bir ölü toprağı var. İstisnalar Babel, Feghouli…

Galatasaray’ın üzerinde bir ağırlık var. Konyaspor müsade etti, maç tek kaleye döndü. Galatasaray bugün 1-0 öne geçip bekledi. Konyaspor’a Juventus muamelesi yaptı. Konya’ya Juventus muamelesi yaparsan, Ronaldo yoktur ama biri atar geçer. 

Bu kadar kaosa rağmen taraftar Diagne’yi alkışladı. Bu önemlidir. Camia içerisinde bu kadar eksi yazılan biri, sanki Falcao’nun gelmemesinin sebebi Diagne gibi. 1-1’ken çıkmış olsa bu sefer belki tepki görebilirdi.

Hakem ve VAR muazzam bir maç yönettiler. Mete Kalkavan'ı tebrik ediyorum. Seri'nin pozisyonunda kırmızı kart doğru. Çok şükür ayağı kırılmadı oyuncunun. 

Bu sadece Falcao konusu değil. Sayın Mustafa Cengiz’i izledim, Fatih Hoca’nın bazı muhabirlere Florya’yı yasakladığını duydum. Hasan Şaş’ın istifası, Falcao’da fotoğraf sonrasının gelmemesi… Yansımalar oluyor. Bir rehavet var. Saha dışı faktörler de etkiliyor.

Seri için iddialı konuşmak istemiyorum ama gelirken denildiği gibi Ndiaye’nin daha iyisi gibi bir durum yok. Oyuncuya bir zaman gerekiyor ama iki hafta içinde gördüğüm etliye sütlüye karışmayan bir oyuncu.

Senin için hazırladığımız haberler