Özdilek

Siyaset

“Rezaletin adı Şener İnce’dir”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten Şener İnce’ye çok sert cevap geldi

7 Aralık 2019 Saat: 15:59
“Rezaletin adı Şener İnce’dir”
“Rezaletin adı Şener İnce’dir”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e “Camiye ahıra girer gibi ayakkabı ile girdi” iddiasında bulunan AKP’li İzmit Belediye Meclis Üyesi Şener İnce’ye, Başkan Hürriyet’ten cevap gecikmedi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan Hürriyet, “Bugün rezaletin adı Şener İnce’dir. Eskiden hocalık yapmış adama ahlaksızca iftira atmak yakıştı mı? Halkımızdan özür dileyecek. Pazartesi günü savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

İnce’nin iftirası yalanlandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik, AK Partili Meclis Üyesi Şener İnce’nin “Camiye ahıra girer gibi ayakkabı ile girdi” iddiası, köy muhtarı ve köylülerce yalanlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün saat 13.00’te belediye binasına basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediyesi meclis üyeleri ile Fethiye Köyü Muhtarı İsa Altıntaş ve bazı muhtarlar katıldı.

Başkan Hürriyet bahse konu olan yerin cami olmadığını, depo olarak kullanıldığı ve köylülerin bu yerin köy misafirhanesi yapılması için kendilerinden bir talep geldiğini söyledi. Şener İnce’nin iddialarının basında yer alması bardağı taşıran son damla oldu.

“İzin vermeyeceğiz”

Başkan Hürriyet, “Bugün çalışmalarımız esnasında üzülerek karşıladığımız; Şener İnce’nin iftirası nedeniyle açıklama yapmak durumunda kaldık. Bu iftiralara karşı cevap vermek boynumuzun borcu. Böyle münasebetsiz yaklaşımlara izin vermeyeceğiz. Aynı Kabataş yalanı gibi. Ne zaman halkımız için iyi bir karar çıkarsak, hemen bir kumpas kuruyorlar. Düğün salonlarıyla ilgili olumlu gelişme olunca şimdi iftira attılar. ‘Ayakkabıyla girdiler’ dediği yerde bir vatandaşımız oy kullanıyor. Oraya devlet sandık koymuş. Muhtarımız da açıkladı, orası işçilerin kaldığı, ardiye olarak kullanılan bir yer. Tadilat için oraya gittik” diye konuştu.

“İftira atıyorsun”

“Be cahil, bize iftira atıyorsun” diyen Başkan Hürriyet, “Üs katta imam kalıyor. Alt katta yatak var. Camide yatak olur mu? Sandalyeler, malzemeler konulmuş. Girerken sorduk. Ayakkabılarımızı çıkarıyor muyuz? diye. ‘Hayır’ dediler.  Cami yan tarafında. Camide asıl resmimiz budur. Şu anda bir ibadet yok. Şimdi de başörtüsü niye takmıyoruz diye takmışlar. Camide o an bir ibadet yok ki. Sayın Şener İnce, Fethiye köyü halkına resmen iftira atmıştır. İzmit halkına iftira atmıştır. Özür dilemek zorundasın. Milletin oyuyla seçilmiş dört mahalle muhtarından özür dilemek zorundasın. Özür dilemezsen sürekli gündemde tutacağız” ifadelerini kullandı

“Fetö’ye doğum günü yapanlar”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Bu çirkin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Politikalarıyla halkı kandırmalarına izin vermeyeceğiz. Yapılan bütün ahlaksızlıklara göz yumanlardan öğreneceğimiz bir şey yoktu. Fetö’ye doğum günü yapanlar bize bir şey öğretemez. Kutsal kitabımızı pasta yapıp kesenlerin bize öğreteceği bir şey yoktur. İmanlı olmak için önce ahlaklı olmak gerekiyor. Geçmişte hocalık yapmış, koskoca adama yalan söylemek yakıştı mı, böyle ahlaksızca iftira atmak yakıştı mı? Siyaset bu kadar vicdansızlaşmamalı. Hoca diye geçinenlerin ayetlerden haberi yoksa artık ne denebilir ki. İşleri iftira, yalan dolan. Ahlaksız yalanlarla bana gelmeyin;  biz orada milletimiz için ne yapabiliriz diye ter dökerken”

Özür dilemek zorunda”

Hürriyet, “O meclisin kutsallığına gölge düşüyor. Özür dilemek zorunda. Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Halkımızın da kitlesel katılımıyla suç duyurusunda bulunacağım. Ben bu konularda hassas birisiyim. Bundan sonra iftiraya başvuracak kişiler bin kere düşünsünler. İnsanların şahsiyetiyle oynamak bu kadar ucuz değil. Bu tür iftiralara halkımızın sez çıkarması lazım.  10 yıldır  o caminin etrafı çamur içindeydi. Biz gelir gelmez oraya el attık. Ak Parti 10 yıldır bu camiye neden hizmet götürmemiş? Bugün rezaletin adı Şener İnce’dir” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat