Dolar

32,5104

Euro

34,9083

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Rex Tillerson: Kim beni sinirlendiriyor

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un bütün Amerika topraklarının Kuzey Kore’nin atış menzilinde olduğunu söylemesi “Beni sinirlendiriyor” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 14:07:38

Rex Tillerson: Kim beni sinirlendiriyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

CBS'nin “60 Dakika” Programında konuşan Tillerson, Kim Jong Un'un yeni yıl mesajıyla ilgili ne hissettiği sorulduğunda “Bizi sinirlendiriyor” cevabını verdi. Un, “Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore'nin füze yetkinlikleri nedeniyle hiçbir zaman benimle ve ülkemle savaş başlatamayacak” demişti.

Tillerson ise, “Kararlılığımızı pekiştiriyor. Amerika halkına karşı bir rejim tarafından böyle bir tehdit gelmesi kabul edilemez” diye ekledi.

Bununla birlikte Tillerson, Kim'in tehditlerine karşı Amerika'nın Kuzey Kore'yi nükleersizleşme görüşmelerine başlamaya ikna etmek için, ona bir havuç sunmak yerine “büyük sopalar kullandıklarını” da dile getirdi.

KUZEY KORE'NİN GELİRLERİNE DARBE VURUYORUZ

Onları konuşmaya ikna etmek için önlerine bir havuç sunmuyoruz. Büyük sopalar kullanıyoruz. Anlamaları gereken de bu. Baskı kampanyası Kuzey Kore'ye ve onun gelir akışına darbe vuruyor. Aynı zamanda askeri programlarına da. Silahları almak hiçbir şey değil. O silahları almak onu daha münzevi bir toplumun, dünyadan diplomatik ve ekonomik olarak yalıtılmış kralı yapar” dedi.

Tillerson'un açıklamaları Trump'ın Japon Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesinde dile getirdiği Pyongyang ile Kuzey Kore nükleer silahlarından vazgeçmedikçe hiçbir müzakere olmayacak sözlerini hatırlattı.

 

Haber Ara