Ressam Özdemir Altan Galeri Ark’da

Ressam Özdemir Altan Galeri Ark’da

Sanatçı Özdemir Altan, ilk kez sanatseverlerle buluşacak olan kolajlarını 7 Kasım ile 3 Aralık 2019 tarihleri arasında Anadolu Yakası’nın önemli sanat galerilerinden Galeri Ark’da izleyicilerle buluşturuyor.

Evrensel değerlerle resme yönelen Özdemir Altan, değişik resim çalışmalarını bir araya getirdiği kolaj dönemi üzerine yoğunlaşarak sanat hayatına devam ediyor. Galeri Ark’da 7 Kasım’da açılacak olan sergi, Özdemir Altan’ın ilk kez sanatseverlerle buluşacak kolajları ile son dönem eserlerini sergilediği, sanatını ve duygularını tamamlayan eserlerden oluşuyor.

Modern, Avangard düşünce, Pop Art ve özellikle Postmodern sanatın Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından olan Özdemir Altan, yapıtlarında değişik doku, strüktür eleman, malzeme, sanat görüşü, ışık vb. aykırılığın rastlantısal olarak bir araya gelmesiyle oluşan bir sanat anlayışını benimsiyor

Özdemir Altan, kolaj tekniğini kullanarak yaptığı “Yeni Figürasyon” döneminde genellikle, mekanik parçaları (araba, motosiklet, makinalar), insan ve çocuk figürleriyle kontrast oluşturacak şekilde biraraya getiriyor. Sanatçı, önceden hazırlamış olduğu kolaj eskizlerini daha sonra yağlı boya ve akrilikle tuvale geçiriyor.