REKLAMI GEÇ

Ressam İbrahim Çallı anıldı

Ressam İbrahim Çallı anıldı

Ressam İbrahim Çallı ölümünün 55. yıldönümünde adını taşıyan Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliklerle anıldı. Anma etkinliği dolayısıyla üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi. İbrahim Çallı’nın tablolarına yeniden hayat veren öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 12:48

ic-2

Denizlili ünlü Ressam İbrahim Çallı ölümünün 55. yılında “Ressam İbrahim Çallı’yı Yaşatıyoruz” etkinliği ile anıldı. Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’nda düzenlenen anma etkinliğine Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İbrahim Çallı’nın torunları Ressam Yaşar Çallı, Abdullah Ekinci, İbrahim Ekinci, İsmail Olcay Tosun, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. 

ic-3

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu Müdürü Hasan Kenez, “Üzülerek söylüyorum bu zamana kadar okulumuzda İbrahim Çallı anısına hiçbir etkinlik yapılmadı. Ressam Çallı’nın 55. ölüm yıldönümünde böyle bir etkinliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

ic-4

Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’nun daha gözde bir okul haline geleceğine inandığını belirten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “ Düzenlenen etkinliğe katılan Çallı ailesinin üyelerine teşekkür ederim. Burada andığımız sanatçı Denizli ve Türkiye’nin gururudur. Bu etkinliğin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

ic-5

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, torunu Yaşar Çallı’ya aile üyeleri adına plaket verdi.

Ardından okul korosu sahne aldı. Daha sonra Pamukkale ilçesinde bulunan tüm okulların katıldığı “Ressam İbrahim Çallı’yı Yaşatıyoruz” isimli resim yarışmasında dereceye giren tabloların bulunduğu resim sergisi açıldı. 

ic-1

Üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinin Ressam İbrahim Çallı’nın orijinal eserlerine yeniden hayat verdiği tabloların yer aldığı sergi büyük beğeni aldı.

Etkinliğin sonunda Hurşit Türkay Çakır konser verdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı