Kantarcı: BEÜ kentimize değer katmaya devam ediyor

Kantarcı: BEÜ kentimize değer katmaya devam ediyor

Kantarcı: BEÜ kentimize değer katmaya devam ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Onur Çuhacı ve Ceren Göğüş Gürdal, Çaycuma’da bir şan resitali verecek. 21 Aralık Perşembe günü Çaycuma Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak resital, saat 19.00’da başlayacak. Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Onur Çuhacı’nın bariton sesine, Müzik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ceren Göğüş Gürdal piyanosu ile eşlik edecek. Sanatçılar, Çaycumalı müzikseverleri karşısına, Çaycuma Belediyesinin ev sahipliğinde çıkarak, evrensel müziğin seçkin eserlerini seslendirecek.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Devlet Konservatuvarı Müdürü İlker Kömürcü tarafından etkinlik programının son şekli verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar şunları söyledi:
Üniversitemiz bir taraftan eğitim-öğretim ve araştırma ile ilgili kapasite ve kalitesini artırmaya devam ederken diğer taraftan toplumsal sorumluluk bağlamında kültür-sanat alanında çok sayıda önemli projeyi uygulamaya koymaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapan üniversitemizde bu etkinliklerin çeşitliliği artarak devam etmektedir. Bu kapsamda, düzenlediğimiz etkinliklerimizin tamamını halkımıza açık bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Özellikle Farabi kampüsümüzde yapılan etkinliklerimize çok sayıda vatandaşımızın katıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi etkinliklerimizi yalnızca kampüslerimizde değil kent ve ilçe merkezlerimizde yerel yönetimlerin desteğiyle sürdürmeye karar verdik. Bu bağlamda kent ve ilçe merkezlerimizde önümüzdeki yılda buna ilave olarak Türk Halk Müziği ve klasik müzik konserleri düzenlenecek. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Onur Çuhacı ve Ceren Göğüş Gürdal Çaycumada başlayacak etkinlik dizisini ilerleyen zamanlarda Devlet Konservatuvarı bünyesinde tüm etkinliklere yaymayı düşünüyoruz. Etkinliklere katkı verecek olan Sayın İlker Kömürcünün şahsında Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerine, BEÜ Türk Halk Müziği Topluluğu Koordinatörü ve Şefi Cem Dertsizin şahsında sanatçı ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.


GERÇEK ANLAMDA BİR MÜZİK ZİYAFETİ OLACAK
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bülent Ecevit Üniversitesi kentimize değer katmaya devam ediyor. Devlet Konservatuvarının çok değerli hocalarının ilçemizde bu nitelikte konserler yapması beni çok mutlu ediyor. Daha önceleri de büyük bir keyifle dinlediğimiz değerli hocalarımız, yine, evrensel müziğin en seçkin örnekleriyle bize gerçek anlamda bir müzik ziyafeti verecek. Çaycumalıların her zamanki gibi büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum. Toplumsal kültürün gelişimine de hizmet eden bu konsere tüm Çaycumalıları davet ediyorum. O akşam herkesin oradan çok güzel duygularla ayrılacağını düşünüyorum” dedi. (Gündem)

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER