Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 5'inci haftasında sahasında karşılaşacağı Gazişehir Gaziantep FK maçının hazırlıklarına başladı.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi yeşil-mavililerin Nijeryalı futbolcusu Aminu Umar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'da kiralık olarak oynayan ve transferin son gününde bonservisi ile birlikte Karadeniz temsilcisine imza atan 24 yaşındaki futbolcu yeniden yeşil-mavili formayı giymekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor

Göztepe maçını ve performansını değerlendiren Umar, 'Maça ilk 11'de başladım ama en iyi performanslarım birini gösteremedim. Ben ve arkadaşlarım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Göztepe maçın başından itibaren defansif oynadı. Bizde kanatlara topu açmayı çalıştık. Ne yazık ki bir türlü başaramadık. Bu maçı unutmamız ve geleceğe bakmamız lazım' dedi.

Takım olarak şu ana kadar iyi işler ortaya koyduklarını belirten Umar, 'Rizespor'un genel durumuna baktığımız zaman iyi işler ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Şu an ligde ikinci sıradayız. Ligin çok başındayız ve ikincilik bir başarı değil, ilerleyen haftalarda da üst sıralarda kalabilmek önemli. Arkadaşlarımızla birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. Zorlu maçlara çıkacağız, disiplinli olarak çalışmaya devam edersek başarılı olacağımızı düşünüyorum.Ben genel olarak iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi önümüzde Gazişehir maçı var. Her maçın farklı bir hikayesi oluyor. Ben bu takıma güvenilmesini istiyorum. Bu takım zorlukları aşabilecek, iyi çalıştığı zaman her şeyi başarabilecek bir takım. Gazişehir maçı da bunlardan birisi. Gazişehir, Beşiktaş'ı yenmiş olmanın morali ve motivasyonu ile karşımıza çıkacak. Bizde bunun farkındayız ama bizim iyi çalışmamız bu maçta galibiyet için yeterli olacaktır.' diye konuştu.

Çaykur Rizespor'a transferin son gününde katılan Umar, bu süreçte yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

'Bu kadar isteyipte son anlara kalan bir transferin çok zorlu geçtiğini tahmin edebilirsiniz. Transfer sürecinde tek değil iki takım yer alıyor. Birinin bırakması diğerinin alması gerekiyor. Sonuçta burdayım ve önemli olanda bu. Geçmişten çok fazla bahsetmek istemiyorum. Şu an buradayım ve gerçekten burada olmayı çok istedim. Çaykur Rizespor'da kazanacağım başarılara odaklanmak istiyorum.'

Çaykur Rizesporlu taraftarların Avrupa hayallerini paylaştığını belirten Umar, 'Sıkı çalışmaya devam edersek biz bu hedefe ulaşabiliriz. Ben daha önce Avrupa Ligi'nde oynadım ve nasıl bir his olduğunu biliyorum. Her futbolcu Avrupa Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ister' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi