Mustafa BOZDAĞ

Mustafa BOZDAĞ

Rektörlük Seçimleri

Aksaray’da bu hafta rektör adayı belirleme seçimi yapıldı. Rektörlük Yarışına;

Prof. Dr. Mustafa Acar

Prof. Dr. Yusuf Şahin

Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz

Prof. Dr. Himmet Karadal 

Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş

Prof. Dr. Aydın Öztan

Prof. Dr. Ayşegül Yıldız

Katıldı.

Yarışta ciddi anlamda 4 aday yarıştı. 3 adayın ise formalite olarak aday oldukları aldıkları oylardan belli oldu.

Mevcut Rektör Mustafa Acar üniversitedeki seçimden birinci çıktı. İkici Yusuf Şahin, üçüncü Hacı Murat Yılmaz ve Aksaraylı iddialı tek aday Himmet Karadal Hoca ancak dördüncü ve son sırada yer alabildi.

Bu sonuç, Aksaray’ın akademik anlamda çok zayıf kaldığının bir göstergesi.

Burada ikinci bir önemli husus Aksaray’ın Yetişen değerlerine yeterince destek veremiyoruz.

Tabi bu liste YÖK’e gidecek YÖK 3 ismi belirleyip Köşk’e gönderecek! Cumhurbaşkanı da bu 3 kişiden 1’ini atayacak!

Tabi bu seçimler hiç belli olmaz bakarsınız YÖK sıralamayı değiştirir. Bakarsın Cumhurbaşkanı son sırada adayı atayabilir.  Ama bana göre üniversite seçimden birinci çıkan Mevcut Rektör Mustafa Acar’ın ipi yine göğüsleyeceğini düşünüyorum.

Neden diyeceksiniz?

Sayın Mustafa Acar birkaç gün önce sosyal medyada paylaştığı bir resim ile kendisinin siyasi arenada da güçlü olduğunu ima etti. İçinde bakan ve milletvekillerinin olduğu bir resim bana göre bu resim bir gövde gösterisi diyebilirim.

Şahsi görüşüm bir Aksaraylı olarak Aksaraylı bir hocamın rektör olmasını isterim. Mevcut adaylar içerisinde bildiğim kadarı ile bir Himmet Hoca var diğer iddialı 3 aday Aksaraylı olmadıklarını biliyorum. Diyeceksiniz bu önemli mi çokta önemli değil gibi görünsede Aksaray sevdalıları tarafından Aksaraylı birini rektör olarak görmek isteniyor.

Şimdi Himmet hoca akademik olarak hızlı bir şekilde yükselen bir hocamız kısa süre önce Prof olmasına rağmen rektörlüğe aday oldu. Seçilememesi durumunda kendisini zor bir süreç bekleyebilir. Ülkemizin genel sıkıntılarından birisi kendisine rakip olana bir adayı seçilen kişi harcama yoluna gidiyor. Umarım Aksaray Üniversitesinde böyle olmaz.

Gelelim Mustafa Acar’ın Rektörlük serüvenine;

Sayın Rektör Acar basına çıkma konusunda bir sıkıntısı yok sürekli olarak basına çıkıyor. Bu tabi üniversitenin tanıtım açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

İkinci olarak sayın rektör sosyal bir insan sosyal aktivitelere önem veren biri olduğunu biliyorum. 

Üçüncü olarak siyasete ilgi duyan birisi bunu yaptığı paylaşımlardan anlaşılabiliyor. Ama benim şahsi görüşüm eğitimcinin siyasi konulara fazla girmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Dördüncü olarak Sayın Rektör’ün üniversiteye bölüm kazandırmada yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bakınız Eskil’e Yüksekokul YÖK onayı 2 yıl geçti halen bir gelişme yok ben beklerdim ki Sayın Rektör’ün bu konu ile ilgili bu seçim döneminde Eskil’i ziyaret etmesini Eskil’e Yüksekokul ile ilgili bir adım atmasını ama şu ana kadar somut bir gelişme göremiyorum. Oysaki Eskil’e Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi açılabilecek bir ilçe konumunda bakınız Konya’nın birçok ilçesinde fakülteler açılırken Eskilin beşte biri bile olmayan Akören, Güneysınır gibi ilçelerde 1000’in üzerinde öğrencisi olan yüksekokullar yıllardır faaliyet göstermektedir.

Son olarak Rektör Acar döneminde Belki sayın rektör tarafında Eskil ile ilgili bina bir mazeret olarak sunulabilir ama Sayın Rektör döneminde hatırladığım kadarı ile binası olmayan Ankara’ya bağlı olan Şereflikoçhisar ilçesine yüksekokul kurulmuş, basında ASÜ binasız yere yüksekokul açtı diye bir haber çıkmıştı. Sayın Rektör döneminde Aksaray’a gözle görülür bir veterinerlik fakültesi açıldı.  Ama buda Aksaray için yetmez.

Bir değerlendirme yapacak olursak Aksaray’dan küçük Niğde’ye Tıp Fakültesi açılması Aksaray’ın Bölgedeki gücünü kaybedeceği değerlendirilmektedir.

Temennim Aksaray için hayırlı olan kişinin rektör olması…

Tüm İslam âleminin,  üç aylar ve Regaib Gecesi'ni tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak''tan niyaz ederim.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.