Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Karaman’dan Adıyaman’a gelen 48 öğrenci refakatçi öğretmenler eşliğinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu da hazır bulundu.

Öğrenciler, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik duygularının geliştirilmesi ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi ile ilgili Rektör Turgut’a bilgi verdi.

Proje ile ilgili bilgi veren Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında ilimizde ağırladığımız 48 katılımcı Karaman’dan Adıyaman’a geldiler. Projedeki amacımız, hem ülkemizin hem de ilimizin tarihi kültürel değerlerini, turistik zenginliklerimizi tanıtmak ve gençler arasında karşılıklı sevgi ve hoşgörüyü geliştirmektir. Bu kapsamda bugün Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Turgut hocamıza ziyarette bulunduk. Eşsiz misafirperverliğinden ötürü kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Turgut ise, “Karaman’dan Adıyaman’ımıza gelen sevgili kardeşlerimizi Adıyaman Üniversitesinde ağırlamak bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımız bizim geleceğimiz… Güzel şehrimizi öğrencilerimize tanıtmak adına faydalı bir sohbet oldu. Adıyaman’ın bir huzur şehri olduğunu ve bizlerin de bu huzur şehri içerisinde bilimsel, akademik, mutlu ve huzurlu bir üniversite inşa etmeye çalıştığımızı belirttim. Kültürel kaynaşmaya vesile olacak bu gibi projelerin güzel sonuçlar doğuracağını ümit ediyor, evlatlarımıza hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra gençlerin sordukları soruları cevaplayan, mesleki ve hayat tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha