Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

 

Kabulde ATGB çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Uslubaş, Avrupalı Türk Girişimciler Birliği’nin sosyo-ekonomik ve sektörel ihtiyaçların doğurduğu bir birlik olduğunu söyledi. Avrupa’da 140 bin girişimci sayesinde 640 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden Uslubaş, “ATGB, 140 binin üzerinde serbest meslekte çalışıp, sorumluluk ve yükümlülük üstlenmiş, risk alarak toplumumuzun sorunlarına çözüm getirecek girişimci ruha sahip fakat münferit hareket etme sonucu arzu edilen mevki ve konumuna gelemeyen girişimci ve işverenlerimizi aynı ya da farklı veya birbirine yakın sektörlerde bir araya getirerek hem bilgi transferi hem de beraber hareket etmeleri konusunda teşvik etmektedir” dedi. ATGB’nin toplam 19 sektörde faaliyet gösteren girişimcilerin yer aldığı bir birlik olduğu bilgisini paylaşan Uslubaş, Almanya’da 33 milyar, diğer Avrupa ülkelerinde ise 17 milyarlık yıllık cirosu ile Avrupa’daki Türk işverenlerin toplam 50 milyar avroluk bir ciroya sahip olduğunu anlattı. Uslubaş, ATGB olarak girişimcilerin nüfuz sahibi olabilmeleri için gerek Avrupa Ticaret Odaları gerekse Türk Ticaret Odaları ile aynı zamanda da Avrupa ve Türkiye siyaseti ile ortak sempozyum, workshop ve fuar etkinlikleri düzenleyerek girişimcilerin önünü açmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Afyonkarahisar eğitim ve sağlıkta emin ellerde

 

Uslubaş, Afyonkarahisar ile uzun yıllara dayanan bir gönül birliktelikleri olduğunu belirterek “Bir işadamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak ile 15 yıla yakın bir süredir tanışıyoruz. Kendisi Afyonkarahisar’ı eğitim ve sağlıkta çok iyi noktalara getirdi. Afyonkarahisar, üniversitesi ve hastaneleri ile emin ellerde” ifadelerini kullandı. Uslubaş, Rektör Solak’a ATGB Genel Başkanı Orhan Buyurman’ın selamlarını da iletti.

 

Rektör Solak ise Almanya-Türkiye ilişkilerinin tarihi geçmişinin uzun yıllara dayandığını belirterek, özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine işçi olarak giden Türk insanın giderek işveren pozisyonuna yükseldiğini belirtti. Solak, Gelsenkirchen merkezli ATGB’nin önemli bir görev ifa ettiğini belirterek iki ülke arasında ekonomik, ticari, siyasi ve eğitimsel ilişkilerin Türk insanın kurduğu sivil toplum kuruluşları ile müspet yönde ilerleme kaydettiğini söyledi. Solak, “Afyonkarahisar’ın da Almanya’dan bir kardeş kenti var. Bir süre önce yeniden Hamm’ı giderek kentteki üniversite ve belediye başta olmak üzere pek çok yeri ziyaret ettik. Gördük ki ülkemiz ve kentimiz özellikle sağlıkta ve hizmet sektöründe en az onlar kadar iyi, bu da bizler için gurur verici. İnşallah çok daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.

 

Ziyarete ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş’ın yanı sıra ATGB Teşkilatlanma Başkanı Abdullah Ören ve ATGB Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Köktürk, Müjdat Gür, Durmuş Karaaslan ve Şenol Sayılı da katıldı.