Advert
as

Rektör Prof. Dr. Çapak Yeniden Atandı

Rektör Prof. Dr. Çapak Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Çapak yeniden atandı.

18 Mart 2016’da Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne atanan ve 4 yıl bu görevi yürüten Prof. Dr. Çapak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci defa Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne atandı. 

Resmi Gazete’nin 24 Haziran 2020 tarihli sayısında; ‘‘2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. İbrahim Çapak atanmıştır” ifadeleri yer aldı. 

Prof. Dr. Çapak’ın yeniden rektörlüğe atanmasının ardından Bingöl Üniversitesinde karşılama töreni düzenlendi. 

Burada kendisini karşılayanlara teşekkür eden Prof. Dr. Çapak, “4 yıl süreyle Bingöl Üniversitesi rektörlük görevini yürüttüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yeniden bu göreve getirildim. Rabbim bundan sonra da güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Bana bu görevi yeniden tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, desteklerinden ötürü YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Dr. Cevdet Yılmaz’a, Milletvekilimiz Feyzi Berdibek’e, siyasetçilerimize, özelikle Bingöl halkına ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi 

Rektör Prof. Dr. Çapak, 4 yıl önce Resmi Gazete'nin 18 Mart 2016 tarihli resmi gazetedeki karara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından atanmıştı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum