REKTÖR KORKMAZ BAKÜ`DE

REKTÖR KORKMAZ BAKÜ`DE

Kafkasya Üniversiteler Birliği....

     Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı”nda önemli açıklamalar yaptı.


Eğitimdeki Başarılarımızı Kardeşlerimizle Paylaşmak İstiyoruz.”


       Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden KÜNİB üyesi üniversitelerin katıldığı ve Azerbaycan'daki gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda konuşan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Bakü'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye son yıllarda ekonomi, siyaset ve eğitim gibi birçok alanda önemli mesafeler aldı. Biz eğitimdeki başarılarımızı Orta Asya ve Kafkasya'daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Kafkasya'nın kalbi olan Bakü'de Türkiye'nin eğitim imkânlarını tanıtmak istiyoruz. İlk çıkışlar önemlidir. Biz de ilk çıkışımızı Kafkasya'nın kalbi Bakü'de yaptık. Gittikçe büyüyoruz ve fuarımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Öte yandan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz fuara Türkiye, Kırgızistan, Kıbrıs başta olmak üzere çeşitli ülkelerden üniversite rektörlerinin ve yöneticilerinin katıldığını bildirdi.


Kafkasya'daki Ülkeler El Ele Verse Dünya Kurtulur.”


         Çok sayıda basın-yayın kuruluşunun takip ettiği fuarda Rektör Prof. Dr. Korkmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Bir gelecek projeksiyonu…” sloganıyla KÜNİB'in önemli projeler ve faaliyetler gerçekleştiren bir birlik olduğunu hatırlatarak, Coğrafya bizim kaderimizdir. Onu değiştiremeyiz. O yüzden biz birleşmeliyiz. Kafkasya'daki ülkeler el ele verse dünya kurtulur. İşte Kafkasya Üniversiteler Birliği bu amacı gerçekleştirme projesidir.” diye konuştu.


Geleceği İnşa Etmek İçin Gençleri Buluşturmak Gerekiyor.”


         KÜNİB'in Kafkasya bölgesi başta olmak üzere, insanlığın geleceğinde çok önemli roller üstlenecek olan gençlerle ilgili birbirinden önemli ve değerli projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini dile getiren KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Kafkasya gençliğinin barış ve huzur içinde geleceği kurması için büyük bir proje başlattık. Onun için eğitim bizim hareket noktalarımızdan birisidir. Bu tür toplantıların amacı da geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri yetiştirmektir. Gençler geleceğimizdir. Geleceği inşa etmek için gençleri buluşturmak gerekiyor. Ayrıca bu tür etkinliklerle gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Onun için Türkiye'nin eğitimdeki tecrübelerini Kafkasya'daki kardeşlerimizle paylaşmak için geldik. Burada üniversiteler, diplomatlar, öğrenciler ve halktan çok büyük bir sevgi ve ilgi gördük.” dedi.


KÜNİB'e Önemli Destek


       KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) uluslararasılaşma” vizyonuna katkı sağlayacak nitelikteki Tanıtım Günleri”ne T.C Ekonomi Bakanlığı ve YÖK başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların verdiği desteğin stratejik önemini, Türkiye'nin imkânlarını dış dünyaya tanıtmak ve gelecekte yetişecek gençleri Türk eğitim terbiyesi ve evrensel çaptaki eğitim katkısından yararlandırmak.” sözleriyle özetledi.

Türkiye Yükseköğreniminde Önemli Gelişmeler Yaşandı”


          Fuarda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, son yıllarda Türk yükseköğreniminde yaşanan önemli gelişmelerle ilgili, Türkiye üniversitelerinde son yıllarda çok önemli gelişmeler oldu. Ayrıca Türkiye'deki üniversitelerin büyük bir bölümü uluslararası akreditasyon kuruluşlarından onay aldı. Bu, hızla devam ediyor. Aynı zamanda YÖK'ün tanıdığı ve akreditasyon sağladığı üniversiteleri bütün dünya üniversiteleri tanıyor.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.