banner306
banner198

Rektör Ayrancı’dan Johnson’ı davet eleştirilerine sert yanıt!

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı üniversite açılışına davet etmesine tepki gösterenlere sert cevap verdi.

Rektör Ayrancı’dan Johnson’ı davet eleştirilerine sert yanıt!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı üniversite açılışına davet etmesine tepki gösterenlere sert cevap verdi.  Bu davetin şehrin tanıtımı açısından önemli bir gelişme olduğunu hatırlatan Ayrancı, “Sosyal medya klavye silahşorları ile dolu ve cehalet almış başını gidiyor” dedi.

Uluyazı yerleşkesinde basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Hasan Ayrancı, Boris Johnson’ı üniversite açılışına davet etmesini eleştirenlere yanıt verdi.

İngiltere yeni Başbakanı Boris Johnson’ı üniversiteye davet etmelerinin basında büyük bir ilgi gördüğüne dikkat çeken Ayrancı, “Üniversitenin son tercihlerinin yapıldığı pazartesi günü bütün gazetelerde en çok okunan haber olarak ortaya çıktı. Bu ayrıca üniversitenin ve vilayetin tanıtımı anlamına gelmektedir. Boris Johnson’ın büyük dedesi Ali Kemal’in vatan haini olduğu yönünde sosyal medya zırvalarına bakmayın. Ali Kemal’in diğer eşinden olma çocukları, Kunaralp ailesi yakın zamanda Türkiye Büyükelçiliği’nde elçilik görevi yapmışlardır. Eşi elçilik görevlisiyken şehit oldu. Aradan birkaç nesil geçmemiş; Johnson’ı hain ilan etmeye çalışıyorlar. O ayrı bir konudur.  Amma velakin Ali Kemal’in oğlunun ve torununun büyükelçi yapılması bir ölçüdür. Sosyal medya klavye silahşorları ile dolu ve cehalet almış başını gidiyor; bir okumak lazım, düşünmek lazım. Ve tabi herkes kendi tabiatının gereğini yerine getirecek.” ifadelerine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2019, 03:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aysun
Aysun - 5 yıl Önce

Başlık ile algı yapmışsın aleni

Aysun
Aysun - 5 yıl Önce

Doğru söylüyor adam. Ali kemale İngiliz casusu bir hain deniyor. Halbuki rektörün dediği gibi diğer torunları gibi borisde önemli bir görevde. Dedesine İngiliz işbirlikçisi denmiş olabilir fakat boris hain değildir. Dedesi İngiliz muhipleri cemiyetinde Atatürk'e ve kurtuluş savaşına karşı çıkmış ve ingiliz mandasını kabul edelim demiş olabilir ama torunu boris İngiltere başbakanı olmuş önemli bir görevde yeralmış saygın biridir. Zaten çankırıyla bir bağı kalmamış. Cidden millet cahil okumalı insanlar.

SIRADAKİ HABER

banner304