TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekorunu yeniledi

1987 yılında kağıda yapılan zamları protesto amacıyla yayınladığı minyatür kitaplarla uluslararasında haber olan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Şair Yazar Ümit Yaşar Işıkhan, her yıl yenilediği rekorunu bu yıl da yeniledi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rekorunu yeniledi

ALİ TAYDAŞ

Azerbaycan’da bulunan Minyatür Kitaplar Müzesi’nde Türkiye’yi temsil eden ve müze ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Şair Yazar Ümit Yaşar Işıkhan bu yıl, geçen seneki 0.6 x 0.8 cm ve 0.23 gram olan “Aşktan Sonra Hüzün” isimli şiir kitabını bu yıl 0.4 x 0.6 cm , 0.9 gram ve 2000.Tl fiyatıyla basına ve kamuoyuna tanıtılacaktır.

ÇAKAL CARLOS’A ARMAĞAN

TÜYAP 23. İzmir Kitap Fuarı’nda yarın saat 15.00 de 1-A salonu 703 Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında basının ve halkın önünde ölçüleri teyid edilerek “Okunabilir, dünyanın en küçük şiir yapıtı” olarak kamuoyuna takdim edileceğini söyleyen Işıkhan, bu yapıtı ile kendine ait rekoru yenilediğini ve bundan sonra daha küçük, daha hafif yapıt üretmeye son verdiğini, okunabilir , sayfa sayısı, hafifliği ve okunuyor olması özelliğiyle dünyanın en küçük yapıtı olduğunu bunu da dünya mazlum halklarının sesi, soluğu ve kardeşi olan; yaşayan en son devrimci olarak tanımladığı manevi ağabeyim dediği Ilıch Ramirez Sanchez’e, Çakal Carlos’a armağan ettiğini söyledi.

ALTINDAN BİLE PAHALI

Daha önceki yapıtlarında olduğu gibi, okunabilir dünyanın en küçük, en hafif bunun ve en pahalı kitabı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bu yapıtını altından pahalı olması sebebiyle ancak koleksiyonerlere ( 2000 TL) satılacağını halka dönük bir fiyat olmadığını, altından daha pahalı olan bu yapıtını, ülkemizin tanıtımı için dünyanın en önemli kütüphanelerinde sergilenmek üzere göndereceğini söyledi. Söz konusu “Okunabilir, dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı” TÜYAP 23. Kitap Fuarı’nda 22 Nisan’a kadar 1-A salon ve 703 nolu Uluslar arası Aktivist Sanatçılar Birliği standında sergilenecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.