Dolar, Merkez'in adımı ile geri çekildi

Dün sert değer kaybeden Türk Lirası yeni güne kayıplarını sürdürerek başladı. Dolar, euro ve sterlin TL karşısında yeni rekor seviyelerine ulaştı. Bu gelişmelerin ardında Merkez Bankası'ndan "örtülü faiz artışı" geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Lirası, bugün tüm majör para birimleri karşısında rekor düşüş yaşadı ve günün en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Dolar ve diğer döviz kurlarında yaşanan sert yükselişin ardından TCMB'den hamle geldi. Buna göre Merkez Bankası, bankaların borç alabilme limitleri gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürdü, gündüz işlemlerde ise iki katına çıkardı.

Bu sabah 3.9781'e çıkarak rekor kıran dolar/TL, Merkez'in müdahalesi sonrası 3.95 seviyesine geriledi. Dolar en son bu yıl başında (12 Ocak) 3.9422 ile rekor kırmıştı. 

Doların yanı sıra 4.6755 TL'ye çıkarak rekor yolculuğunu sürdüren euro da TCMB'nin adımıyla 4.64'e gevşedi. Diğer taraftan 5.2752 ile rekor kıran sterlin de 5.24 seviyesine geriledi.

Saat 17:37'de dolar/TL 3.9550'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6410 ve sterlin/TL 5.2420 seviyesinde yer aldı.

Merkez Bankası'ndan örtülü faiz artışıMerkez Bankası'ndan örtülü faiz artışı

Analistler MB'nin hamlesini değerlendirdiAnalistler MB'nin hamlesini değerlendirdi