Sezon başında Adrian ve Paulo Henrique gibi isimlerin satılmasında büyük payı olan Trabzonspor'un idari menajeri Serhat Altıncı bir kez daha tura çıkıyor. Altıncı bu kez Katar başta olmak üzere BAE; Çin ve son dönemde para akıtmaya başlayan Endonezya ve Hindistan Liglerine futbolcu satmak için harekete geçiyor. Öncelikle menajerler aracılığıyla Trabzonspor'un gelecek sezon kadroda düşünmediği isimler üzerinden pazarlık yapan Altıncı'nın, şimdi bu isimleri satmak için bu ülkelerden takımlarla görüşeceği bildirildi.

TRABZONSPOR'UN YABANCILARININ TÜMÜNE MÜŞTERİ ÇIKTI

Ersun Yanal'ın istemediği isimlerden Medjani, Constant, Waris Majed ve Yatabare için önemli yol kateden Altıncı'nın bu isimleri en iyi fiyata pazarlama konusunda önemli aşama kaydettiği bildirildi. Sezon başında bonservissiz gelen Medjani için Arap takımlarından 1.5 milyon euro civarında teklifler getiren Altıncı, 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödenen Yatabare için de 2 milyon euro'luk teklifler bulduğu öğrenildi. 6 milyon euro'ya transfer edilen Waris için Katar'dan bir takımın yaklaşık 10 milyon euro'ya kadar çıktığı ama Ganalı oyuncunun Premier Lig'den bir takımla anlaşması şimdilik sorun olarak masada duruyor. Çünkü İngiliz ekibi Waris için sadece 3.5 milyon euro gibi bi rakam ödemeye yanaşıyor. Waris sezon sonunda kesin satılacak ama yönetimin asıl hedefi Waris'i Katar'a gitme konusunda ikna etmek. Yine Constant'a da geldiği 2.5 milyon euro ve civarında teklifler gelirken, Gineli oyuncunun ise ayrılmak istemediğini özellikle Arap ülkelerine gitmeyi aklında bile geçirmediğini Altıncı ile paylaştığı bildirildi. Constant'ın menajerinin buna rağmen özellikle Fransa ve İtalya'da çalışmalar yaptığı ama bu ülkelerden gelen tekliflerin 1 milyon euro'yu bulmamasının yönetimi sıkıntıya soktuğu öğrenildi. Yaptığı çıkışlar sonrasında Yanal'ın üzerini çizdiği bir başka olan Belkalem'ın bonservisinin alınmasından da vazgeçildi.

ALTINCI İSTENMEYEN İSİMLERE İNANILMAZ MÜŞTERİLER BULDU

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise Ersun Yanal'ın verdiği transfer listesini tam anlamıyla yerine getirmek için Serhat Altıncı'dan yabancı futbolcuların tamamını geçen sene olduğu gibi iyi fiyatlara satmasını istedi. Başkan'ın, Altıncı'ya 4 futbolcuyu 10 milyon euro'ya satarsa büyük iş yapacağını, daha üzerinde satılacak her futbolcu için de kendisine özel prim vereceğini söylediği bildirildi. Altıncı'nın ise 4 futbolcu için şu anda 16.5 milyon euro'ya varan rakamlar getirdiği, Hacıosmanoğlu'nun da keyfinin yerine geldiği bildirildi. Bu dakikadan sonra tek sorun ise aldıkları rakamlar yüzünden takımdan ayrılmaya pek de sıcak bakmayan oyuncuların iknası kaldı.