Refüjlerde düzenleme

Refüjlerde düzenleme
Edirne Belediyesi, bankalar ile Ayşekadın arasındaki refüjlerde düzenleme çalışmasına başladı. Düzenleme ile yaya geçitleri haricinde insanların karşıdan karşıya geçmelerinin önüne geçileceği belirtildi.Belediye Su ve...

Edirne Belediyesi, bankalar ile Ayşekadın arasındaki refüjlerde düzenleme çalışmasına başladı. Düzenleme ile yaya geçitleri haricinde insanların karşıdan karşıya geçmelerinin önüne geçileceği belirtildi.

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Talatpaşa Caddesi’nin bankalar önündeki bölümü ile Ayşekadın’da Şükrüpaşa İlkokulu’nun bulunduğu kavşak arasındaki 1400 metrelik refüjlerdeki topraklar alınarak buraya beton döküldü. Daha sonra bu alanda elektrik sisteminin altyapı işlemleri gerçekleştirildi. Belediye ekipleri yeniden düzenledikleri refüj bloklarına Selçuklu motifleri içeren lazer kesimli çelik konstrüksiyon ışıklı refüj korkuluklarının montajını yapmaya başladı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni düzenleme ile şehir merkezindeki refüjlerde dekoratif ve estetik bir görünüm oluşturulduğunu; esas amacın yayaların rastgele karşıdan karşıya geçmelerinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Gürkan, “Bankalar caddesinden eski SSK kavşağına kadar olan orta refüjlere kadar çiçek ektik, olmadı; çimen ektik, olmadı; bitki ektik, olmadı. Çünkü Edirneli hemşehrilerim hep üzerlerine basmayı tercih etti. Sadece çiçeklerin, çimenlerin üzerine basılsa sorun değil, tekrar yenilerini ekleriz ama yaya geçidinin olmadığı yerlerde rastgele atlayarak karşıya geçmekten dolayı maalesef birçok trafik kazası yaşandı. Birçok büyükşehirde olduğu gibi orta refüjlerdeki yaya geçişini kesmek için böyle bir düzenleme yaptık. Kentin estetiğine katkı sağlaması amacıyla belediyemizin logosunu ve ay ve yıldızımızı da bu levhalara koyduk. Led ışıklarla, yaklaşık 1,5 kilometre kadar bir alanda şehrimizi aydınlatacaklar. Elbette beğenen olacak, beğenmeyen olacak. Ama şunu unutmayalım; bunların ilk amacı yaya güvenliği, insanlığın trafik kazalarından korunmasını sağlamak ve elbette şehir estetiğine de bir katkı sağlamasını planlıyoruz, hedefliyoruz. Hayırlı olsun Edirnelilere.” dedi.

Gürkan, mevcut alandaki çalışmanın ardından aynı düzenlemenin Lozan Caddesi Karaağaç girişindeki köprü kenarlarında da gerçekleştirileceğini belirtti.

.