Referandum yerel seçim nabzını da tutacak…

Soner Yüksel yazdı

15 Şubat 2017 10:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Evet mi? Hayır mı? Sandıktan ne çıkacak ve Türkiye Geneli ile Eskişehir arasında nasıl bir fark olacak kestirmek zor gözüküyor.
 Kimileri Eskişehir’de HAYIR oyunun ciddi anlamda üstün çıkacağını hatta % 60’dan fazla bir fark beklediklerini söylerken, ben aradaki farkın bu kadar net olmayacağını ve Eskişehir’de avantajın HAYIR cephesinden yana olsa da bıçak sırtı bir sonucun sürpriz olmayacağını düşünüyorum. 
Benim asıl merak ettiğim EVET ve HAYIR oranlarının Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerine dağılımının nasıl olacağı. Bu hem yerel yönetimlerin hem de CHP İlçe Örgütlerinin 2019 öncesi elindeki en önemli veri ve Büyükşehir adaylığı için en güçlü iddia olacak. 
Referandum sonrasındaki süreç içinde kamuoyu da bu sonuçlar üzerinden değerlendirmeler yaparak bir takım yakıştırmalarda bulunacak.     
Bu sebeple EVET ve HAYIR kadar, HAYIR oyunun dağılımı da önemli, bence Referandum Eskişehir’de 2019 veya öncesinde gerçekleşebilme ihtimali olan yerel seçimin de nabzını tutacak. 

Tepebaşı denince akla proje gelmeli
Kültür Turları Tepebaşı Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden birisi şüphesiz, ancak bu turların sadece Ankara ayağının her hafta gündemin ilk sırasında yer alması Tepebaşı Belediyesi’nin diğer hizmetlerini sekteye uğratıyor gibiydi. Daha doğrusu hizmet devam etse de ön plana çıkmasını engelliyor gibi bir algı oluşuyordu. 
Son 1 aydır ise yine eskisi gibi Tepebaşı’nın örnek projelerle gündeme geldiğini görünce bu eleştirilerin haklılığına sağlama yapmış olduk. 
Zira Gençlik Merkezlerinden ücretsiz eğitim alacakların keyifle bekledikleri uzun kuyruklar, İki Elin Sesi Var  Orkestrası’nın yüzlerce altın çocuğunun başarısı, engellilerin elde ettiği kazanımlar ve bunların yaygınlaşıyor olması Tepebaşı adına büyük gururdur. Üstelik çevreci bir şehir için atılan adımların Türkiye’de başka belediyelere de örnek olması önemli bir kazanımdır. 
Sadece bunlar bile ‘Tepebaşı hep bu projelerle gündeme gelmeli, yaptığı güzel, başarılı işlerin gölgelenmesine izin vermemeli’ diye düşündürüyor beni. 
Belki yanılıyorumdur, belki bardağın zaman zaman boş tarafından da bakmak lazım ama dolu tarafını unutmamak konusunda ısrarcıyım. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi