Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin, 339 oyla kabul edilerek yasalaştığını bildirirken, görüşme maratonu ile ilgili bazı enstantaneleri de Çorum basını ile paylaştı.

Salim Uslu’nun verdiği bilgiye göre, teklifin tümü 330’un üzerinde oyla kabul edilmesiyle referandum süreci de başladı. Teklif önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı'nın 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Referandum tarihi de buna göre şekillenecek. Referandumun, Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60'ncı günden sonraki ilk pazar günü yapılması gerekiyor.

Teklifin kabul edilmesi üzerine AK Parti Grubu’nda milletvekillerine hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, daha önceden “Bizim grubumuz kaya gibidir, bir parça bile kimse koparamaz. Grubumuza güveniyoruz, grubumuz üzerindeki oynanan oyunları kınıyoruz.” dediğini hatırlatarak, “Konuşanlar, senaryo yazanlar, bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar, bir kez daha tuş oldular” dedi.

Binali Yıldırım, "7 Şubat'ta enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlanan bir grubu karşımda görmek istiyorum." ifadesini de sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim