AK Parti 22 ve 23'ncü Dönem Edirne Milletvekili Necdet Budak, partisinin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliği referandumu için yürüteceği çalışmalara katılacağını bildirdi.

Necdet Budak, yürütülecek kampanyayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından düzenlenecek yemeklere katılacağını ifade ederek, “AK Parti kalabalık bir grup. 2002’den bu yana hesap ettiğimiz de yaklaşık 15 yıllık bir iktidar dönemi. Bu dönemlerde parlamentoda görev yapan birçok arkadaşımız oldu. Her dönemde parlamento % 50-60 oranında yenilendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle geçmiş dönem milletvekillerinin katılımıyla bir akşam yemeği düzenlenecek. Bende davet edildim ve davete katılacağım. Yemekte, anayasa değişikliği ve referandum sürecinle ilgili bir değerlendirme yapılacak. Cumartesi günü de yine geçmiş dönem milletvekilleriyle başbakanımızın bir akşam yemeği var. O gün yine İstanbul Arena Stadyumu’nda referandum kampanyasının başlangıcı yapılacak.” dedi.

‘EVET’ DE OLSA, ‘HAYIR’ DA OLSA DÜNYANIN SONU DEĞİL

Türkiye’nin demokrasi yarışına gireceğini dile getiren Budak, şunları söyledi: “Burada bir demokrasi yarışı var. Bizim de bu konuda çalışmamız gerekiyor. Bu tasarı AK Parti ve MHP’nin birlikte hareket ettiği bir tasarı. Böyle baktığımız zaman bu hükümetin bir tasarısı. Bize de bir görev düşerse, elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışacağız. Bu konuda AK Parti teşkilatlarımız aktif şekilde çalışıyor. İl başkanımızla iletişim halindeyiz. Onlarda programlara davet ettiler. Bu tasarıyı vatandaşlara demokratik sınırlar içerisinde anlatmaya çalışacağız. Vatandaşları kendi görüşleri doğrultusunda ikna etmeye çalışacağız. ‘Evet’ de çıkabilir, ‘hayır’ da çıkabilir. Bunlar demokrasinin gereği güzel şeyler. Önemli olan bu sürecin toplumda bir bölünmeye ve kırıcı bir yaklaşıma yol açmadan demokrasi standartları çerçevesinde bir yarışla sonlanması. ‘Evet’ de olsa, ‘hayır’ da olsa dünyanın sonu değil. Türkiye yoluna devam edecek. O nedenle herhangi bir sıkıntıya, gerginliğe ve telaşa gerek yok. Burada partilerin yeni anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerini  vatandaşlarla paylaşmasının, milletin de en doğru kararı vermesine yardım olacağı düşüncesindeyim. Referandum sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.”