Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, dün düzenlendiği basın açıklamasıyla 2016 yılında Yenimuhacir’de yaptığı icraatları değerlendirdi. Dün saat 11.00’de makamınde gerçekleşen açıklamasında Yenimuhacir Belediyesinin kaydettiği gelişmelerden söz ederken, aynı zamanda Yenimuhacir Belediyesi için çalışan tüm personele teşekkür etti. Belediye olarak Belde’de yaşayan herkesin yaşam kalitesini arttırmak, halka daha mutlu bir yaşam sağlayacak hizmetler sunmak için çalıştıklarını kaydeden Ordu, “Belediye olarak beldemizde yaşayan herkesin mutluluğu refahı bizim için önemlidir. Beldemizde yaşayan herkesin, yaşam kalitesini arttıracak daha mutlu bir yaşam sağlayacak hizmetler sunmak için beldemizin her açıdan ilerlemesi ve gelişmesi hedefiyle mevcut kaynakları doğru kullanarak vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çözüm üretiyor ve Yenimuhacir için hizmet eden özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” dedi.

İMAR PLANLARINI YENİLEDİK

Beldenin önemli bir cazibe merkezi olabilmesi için geleceği planladıklarını kaydeden Ordu, beldenin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak imar planlarını yenilediklerini söyledi. Ordu, şöyle konuştu: “Yenimuhacir'a ait ilave Revizyon İmar Planları 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı yapılması için İller Bankasına yetki verilmiş olup, imar planları iller bankası tarafından ihale edildikten sonra 08 Temmuz 2015 tarihinde ihaleyi alan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış, ihaleyi alan Aras Planlama Mimarlık Proje San. ve Tic. Ltd. Şti. imar planlarımızı tamamlamış olup, Belediye Meclisimizce de 05.08.2016 tarihinde onaylanmış ve askıya çıkarılmış 05 Eylül 2016 tarihi itibariyle de kesinleşmiştir. Beldemizde kanalizasyon yapım işinin %90’lık kısmı tamamlanmış ve geri kalan ,%10’luk bir bölümünün kanalizasyon yapımı çalışmaları Belediyemizin kendi personeli ile devam etmekte olup, % 100 ünün bitirilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

4450-4451-4264 parsellerde 9700 m2 arsaların kamulaştırma işlemleri mahkeme yolu ile başlatılmış, mahkeme tarafından gerekli keşifler yapılmış olup en kısa sürede belediyemizce kamulaştırması yapılıp belediye mülkiyetine kazandırılması amaçlanmaktadır. Tamamı imar yolunda kalan 4463 nolu parselin kamulaştırılması yapılmış kamulaştırma bedeli arsa sahibi ne ödenmiş ve tapu işlemleri tamamlanıp belediye mülkiyetine kazandırılmıştır.

Beldemiz içerisinde başlatmış bulunduğumuz kilitli taş döşemesi 2016 yılında devam ettirilmiş, beldemizdeki yolların %75 inde kilitli taş döşemesi gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında Beldemiz İstiklal mahallesinde 1078 metre bordür taşı, 309 metre oluk taşı, 3646 m² parke kilit taş, yine İstiklal mahallesi Namık Kemal caddesi, Değirmen Sokak, Yıldız Sokak ve Cumhuriyet Caddesi 960 metre bordür, 372 metre oluk taşı 3634 m² kilit taşı, Durmuş Ali Yörük Caddesi, Hamit Ağa Caddesi, Tekin sokak, Belediye Caddesi, Okul Sokak, Şehirova Caddesi, Kocatepe Caddesi, Kaya sokak, Değirmen Sokak, Kaya Caddesi ve sokaklarına 6862 m² parke taşı,1432 metre bordür taşı,419 metre beton oluk olmak üzere Belde içerisine toplam 14.142 m² parke taşı,3420 metre bordür ve 1100 metre beton oluk döşenmiştir.

Atatürk mahallesi 4134 parsel ile 4270 parsel cephelerinde ve İnönü Mahallesinde isnat duvar yapım çalışması gerçekleştirilmiştir.

Beldemizde gerçekleştirilen düğün cemiyetlerinde, keşkek yapımında ihtiyacımız olan 16 adet kazan, 4 adet tava hayırsever vatandaşlarımız Mehmet Oğuz, Şükrü Çalışkan, Halil İbrahim Dinç, Mehmet Ali Dinç, Kadir Dinç, İlyas Oğuz, Vahit Ceylan ve Arif Kaya tarafından bağışlanmıştır.”

SU SIKINTISINI GİDERMEK İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPILDI

Bu yıl yoğun bir kış mevsiminin geçirilmiş olmasına rağmen, mevcut imkanlar dahilinde yolların açık tutulduğunu ve vatandaşların mağdur edilmediğini, ayrıca su sorununun da giderildiğini kaydeden Ordu, açıklamalarına şöyle devam etti:

DSİ Edirne 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan dere ıslahı projesi ve Yenimuhacir Gökyar Göleti bitirilmiş olup, gölet vatandaşlarımızın tarımsal sulama hizmetine sunulmuştur. DSİ tarafından başlatılan ‘1071 Günde 1071 Gölet’  projesi çerçevesinde gerekli münacatlarımız 12 Nisan 2016 tarihinde yapılmış olup, DSİ tarafından gerekli etüt çalışmaları devam etmektedir.

İhtiyacımız olan ve halkımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 2 adet otobüs alınmış ve Beldemizin ihtiyacı olan 1 adet Grayder Yıldız Kiremit Tuğla ve Asmolin San. A.Ş sahibi Ali Kılıç tarafından, ve 1 adet Mercedes damperli kamyon Evren Besicilik San.Tic. A.Ş sahibi Ahmet Yörük tarafından,1 adet minübüs Büyükçekmece Belediyesi tarafından,1 adet morg Nevin ve Ahmet Yağcıoğlu tarafından bağışlanmıştır.Belediyemizin ihtiyacı olan 1 adet römork ve 1 adet jenaratör Belediyenin kendi imkanları ile alınmıştır.

Beldemizdeki içme suyu ve kullanma suyu sıkıntısını gidermek için su sondaj çalışmaları yapılmıştır. Gökyar göletinden beldemize su verilmesi ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmış yapımı ile de iller bankasına müracaat edilmiş proje çalışmaları devam etmektedir. Bu gün israf ettiğimiz suyun yarın bir telafisi yok bu sebeple su israfını önlemek ve su tasarrufu sağlamak için beldemizdeki Su abonesi vatandaşlarımızın su saatlerinin tamamını ön ödemeli sayaç sistemine geçirilmiş olup, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilmesi amaçlanmıştır.”

DOĞALGAZ İÇİN GEREKLİ MÜRACAATLAR YAPILMIŞTIR

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da beldedeki öğrencilerin ve okulların bazı ihtiyaçlarının, Yenimuhacir Belediyesi tarafından karşılandığını, ayrıca doğalgaz için gereken tüm müracaatların da yapıldığını kaydeden Recep Ordu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da beldemizdeki okulların bazı ihtiyaçları belediyemizce karşılanmış sportif faaliyetler için destek verilmiş başarılı öğrenciler hediye ile ödüllendirilmiştir. Okulumuzun ihtiyacı olan Bocce Sahası ve Çocuk Kukla Tiyatrosu ve Çocuk Tiyatrosu Belediyemiz tarafından finanse edilmiş okulumuz duvarları üzerine yapılan  harpuşta yapımında Arsel Enerji Telekom İnş.San.ve Tic. A.Ş adına Nevzat ÇALLI ve Belediyemiz, okulumuz duvarları üzerine yapılan demir korkuluklar ise İbadi Semerci  maddi destek sağlamıştır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Beldemiz yerleşim alanında kalan kara sinek, sivri sinek ve diğer haşerelere karşı yerleşim yeri ve hayvan barınakları haşerelerin sebep olacağı insan sağlığını etkileyecek nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla bu yılda tüm alanlar ilaçlanmıştır.

Beldemiz bayanlarına yetenek ve beceri kazandırmak amacıyla Keşan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile makine nakısı kursu açılmış ve kurs başarı ile tamamlanmıştır.

Geleneksel hale getirdiğimiz Kadınlar Günü etkinliğimiz düzenlenmiş bu anlamlı günde en yaşlı kadın vatandaşımıza hediye verilerek kadının toplum içindeki yeri ve önemi vurgulanmıştır.

Temiz bir enerji kaynağı olarak bilinen doğalgazın beldemize getirilmesi ile ilgili gerekli müracaatlar yapılmış olup Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan da 12 Ocak 2017 tarih ve 6853-7 sayılı kurul kararı ile beldemizde kapsam içerisine alınmış 2019 yılında abonelere doğalgaz verilmesi için doğalgaz alt yapısı bitirilmesi hedeflenmektedir.

Yukarıda sayılan hizmetlerin yapımında bize desteklerini esirgemeyen Kamu Kurum ve kuruluşlarına Yöneticilerine ve Özel sektör Yöneticilerine ve bizleri bireysel olarak destekleyen ve halkımızın desteğini her çalışmalarımızda yanımızda görmekten dolayı memnuniyetimizi bildirir, bizi destekleyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Tüm Meclis Üyelerimiz ile birlikte daha yaşanabilir bir Yenimuhacir yaratmak temennisiyle tüm Yenimuhacirlilere saygı ve sevgilerimi sunarım.”