131019098
29 Mart 2024, Cuma

RAVZA KAVAKÇI KAN: “TÜRK MİLLETİ ADINA DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

18 Ocak 2018, Perşembe 07:35

     


İzmir’de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu darbe girişimi davasını takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, “15 Temmuz şehitleri, aileleri ve gazileri adına, 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adına, biz bu sürecin takipçisiyiz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” sözlerini kullandı.

İzmir’de, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, 147’si tutuklu 279 kişinin yargılandığı davayı takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, “AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak, teşkilatlarımızla beraber tüm Türkiye’de devam eden darbe girişimi davalarını ve süreci takip ediyoruz. Şehit ailelerinin, gazi ve yakınlarının katıldığı davalarda hem onlara destek olmak istiyoruz hem de bu hukuki sürecin takipçisi oluyoruz” dedi.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı yapıldığını ifade eden Kavakçı, “80 milyon vatandaşımızın en temel hakkı olan yaşama hakkına karşı yapılmış bir darbe girişimiydi. Bu topraklara ümit bağlayanlara yönelik yapılmış bir darbe girişimiydi. Milletimiz sabırla neticelenmesini ve adaletin tecelli ettiği günü sabırla bekliyorlar, biz de bunun takipçisiyiz. Bu süreç içerisinde mahkeme süreçlerini takip ediyoruz, ailelerimize destek veriyoruz, sivil toplum örgütlerimizle , vatandaşlarımızla beraber dava süreçlerini takip ediyoruz. İzmir’de mahkeme aralıksız devam ediyor. Bugün 161. günüdür. Oturumda 280 sanık var. Savunmalar tamamlanmış, tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Ümit ediyoruz ki, en kısa zamanda tamamlanır ve savcının mütalaasının ardından diğer savunmalar da alındıktan sonra, mahkeme karar verir. Biz inşallah bütün 15 Temmuz şehitleri, aileleri ve gazileri adına, 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adına, biz bu sürecin takipçisiyiz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Darbe girişimi davasını takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan’a AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Demlican ve kadın kolları, Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve kadın kolları ile birçok partili eşlik etti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler