MHP İl Başkanlığının düzenlediği haftalık basın toplantısı;

MHP İl Başkanı Raşit Demirel basın açıklaması;

"Bugünkü basın toplantımızda siyasi rakiplerimiz gibi hafta içi yapılan fuar gezintilerinden, kurum ve hasta ziyaretlerinden, gençlik kollarının yaptığı eksersizlerden, kadın kollarının yaptığı günlerden kısacası havadan sudan konuşmayıp, her zaman olduğu gibi  sevdalısı olduğumuz Afyonkarahisar’ımızın ve ülkemizin meselelerinden bahsedeceğiz.



Birinci lige yükselen şampiyon Afyon Belediye spor erkek voleybol takımı ile Balıkesir’de Türkiye Bölgesel lig 1. Kademe play-off maçında Halide Edip Adıvarspor’u net bir skorla 2-0 mağlup ederek Spor Toto 3.lige yükselen Afjet Afyonspor futbol takımını tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 



Geçtiğimiz Cuma günü Afyon’umuzda Fetö-PDY yapılanması adı altında gözaltılar yaşandı. MHP olarak bizim duruşumuz bellidir. 2002 de ne demişsek bugünde kıvırmadan, yalpa yapmadan aynı şeyi söylüyoruz. Türk devletini yıkmak ve bölmek isteyen, Türkiye Cumhuriyetinin temelini dinamitlemeye çalışan herkes mihrak karşısında MHP’yi ve ülkücü hareketi bulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi mensubu olarak bizim sevdamız canımızdan da ötedir. Bizim siyaset anlayışımızda somut ve elle tutulur bir belge olmadığı müddetçe siyasi rant için kimsenin suçlanmasına çanak tutmayız, mazlumu asla ezdirmeyiz. Afyon’da yapılan göz altıların masumane bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Burada dikkat dağıtma, düşünen beyinleri başka yöne çevirme kurnazlığı var. Dolayısıyle hepimizin kafasında bir takım kuşkular var. Dün kendi çocuklarını savcı ve hakim karşısına çıkarmamak için köşe bucak kaçıranlar, bozdukları terazi ile başkalarını tartmaya kalkışırken bir değil iki kere düşünmelidirler. Biz bu gözaltı olayına herhangi bir adresi işaret etmeden insani duygularla yaklaşıyoruz. Kafalarda bir takım kuşkular var. Hiçbir şey uzun süre kapalı kalamaz. Eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Tıpkı Ergenekon ve balyoz davalarında olduğu gibi. Pardon deyip işin içinden sıyrılamazsınız. Siyasi rant için yada dikkat dağıtmak için aileler üzerinden siyaset yapmaya kalkarsanız bunun bedeli ağır olur. Yapılan bu nefret operasyonlarının ne ülkeye nede siyasete katkısı vardır. Kavganın bile adabı olmalı. Her hangi birisini yargısız infaza tabi tutup itibarını zedelemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. MHP olarak bize düşen görev, insanların kişilik haklarını korumak, özel hayatlarına yapılan saldırılara izin vermemek ve bunları yaparken de savunmalarını yapabilme fırsatının verilmesini sağlamaktır.

 



17-25 Aralıkta yolsuzlukla ilgili bir sürü kaset ve iddalar ortaya atıldı. Bakanlar, bakan çocukları, Bilal Erdoğan’lar, Rıza Zarrablar konuşuldu. Çoğunun üzeri hiçbir yasal işlem yapılmadan örtüldü. Deniz feneri aylarca konuşuldu, üzeri örtüldü. Ordu içerisinde suikast teşebbüsünde bulunanlar var bahanesiyle ordunun kozmik odalarına girildi sonuç kapatıldı. En son Aksaray ilimizde yasal olmayan evlerde çocuk istismarıyla ilgili haberlerle Türkiye çalkalandı. Kapatılmaya çalışıldı. Aileden sorumlu bakan kalktı “Bir kereden bir şey olmaz” anlamına gelen bir laf etti adı geçen vakfı koruma altına almaya çalıştı. Daha neler neler oldu üzeri örtüldü. MHP üst düzey yönetici ve milletvekili adaylarının 2011 seçimleri öncesinde istifasına, partinin yeniden dizayn edilmesine yol açan kaset komplosu yapıldı. MHP’li yöneticiler yaygara yapmadan görevlerinden çekildiler. Montaj zırhına bile saklanmayı düşünmediler. O günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı sayın Burhanettin Çoban hemen devreye girip uzun çarşı girişine Bağdat müftüsü edasıyla belediye imkanlarını kullanarak ahlak dersi verir gibi afiş astırmıştı. AKP tarafından bugüne kadar olanları sayın Belediye başkanımızın görmemesi mümkün değil. Acaba belediyemizin ahlak üzerine yazdıracak bez parası mı kalmadı yoksa olayların çok sık gelişmesinden dolayı ahlak anlayışı mı değişti bunu gerçekten merak ediyorum. Eğer belediyenin afiş yazdıracak parası kalmadıysa 2011 de astırdığı afişi tekrar astırsın. Biz afişte yazılanların kimi anlattığını anlarız.

 



Geçtiğimiz günlerde ülke olarak 23 Nisan Egemenlik ve çocuk Bayramını ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı çoğu yerleşim yerlerinde maalesef kutlayamadık. Çok şükür ki Afyonumuzda 23 Nisan Egemenlik ve çocuk bayramı çoşkuyla kutlanmıştır. Afyon kapalı spor salonunda yapılan 23 Nisan Egemenlik Bayramı törenine katılım oldukça yüksekti. Okullarımız ve görevli öğretmenlerimiz bayrama çok güzel hazırlanmışlar, hepsini buradan tebrik ediyorum. Yapılan gösteriler çok güzeldi. Çocukların yaptıkları bazı gösterileri Eğitici ve düşündürücü buldum. Hele hele okullarımızdan birinin yetkililere seslenişi vardı ki.. Tam bir ders niteliğindendi. Çocuklar oynadıkları çeşitli oyunlarla yönetimde söz sahibi olanlara mesaj vermeye çalışıyorlardı; “Biz çocuklara oyun alanı bırakın”  O sırada Şemsettin karahisar ilköğretim okulu geldi aklıma. Orada eğitimine devam eden çocukların hesapsız, kitapsız yapılaşmadan dolayı teneffüslerde oynayabileceği oyun alanı hemen hemen hiç kalmamış vaziyette. Umarım bayram günü salonda bulunan yetkililer çocukların bu taleplerini iyi anlamışlardır. Kamil Miras Anadolu lisesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari binasını yapma fikirlerini bir kere daha düşünmelerinde fayda vardır.

 



Mevcut iktidarın sürekli sağlık hizmetlerini iyileştirdik propagandasını dinliyoruz. Evet Afyonumuz çok güzel bir hastaneye kavuşmuştur. Sebep olan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeni faaliyete geçen Devlet hastanesinde doktor sayısı yeterli olmadığından acile gelen her vatandaş acil girişinde sıra almak zorunda kalmaktadır.  Acilde hiç sıra olur mu? Zaten acil diye geliyor hasta. Gece geç vakitlerde bile durum aynı. Doktorlarımız sanki fabrika işçisi gibi hastaların birini muayene odasına alırken bir diğerine de ilaç yazmaya çalışıyorlar. Hastanelerimize gerekli olan sağlık elemanlarının  bir an önce artırılmasında fayda vardır."dedi.