Rapor isteyip uçağa almadılar!..

A -
A +
Not: Okuyucumuzun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Başakşehir Şubesiyle ilgili yaşadığı sorunla aynı gün yakından ilgilenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiye ve Başakşehir Şubesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz...
 
Ordu’dan İstanbul’a THY ile dönmek üzere OGU Havalimanına giderken bir önceki hava yolculuğunda oksijenimin düşmesi durumu sebebiyle temkinli davranmak istemiştim.
Check in işlemlerimi internet üzerinden yaptığım için biniş kartımı almak için gittiğimde görevliye önceki durumumu anlatıp sordum: “Oksijen tüpüm var. Bu tüpümle birlikte seyahat edebiliyor muyum?”
Görevli, telsizle bir yerler ile konuştu. Sonra oksijen tüpümü uçağa alamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine ben de hiç sorun çıkartmadan tüpün havasını indirip bagaja verebileceğimi, ihtiyaç hâlinde uçakta bulunan tüpten yararlanabileceğimi belirttim ama sürpriz bir talimatla karşılaştım.
Çünkü bu defa içeriden gelen cevapta beni de uçağa alamayacaklarını uçağa binebilmem için raporumun olması gerektiğini açıkladılar.
Bu da nereden çıkmıştı!.. Her nefes darlığı hastası uçağa binerken rapor mu alması gerekiyordu? Oksijen tüpünden söz etmeseydim bana bu raporu soracaklar mıydı? Bu karar da nereden çıkmıştı? Şimdi ben bu kısa zamanda bu hasta hâlimde havalimanında nereden rapor alacaktım? Ne raporu alacaktım? Uçağıma nasıl yetişecektim?
Ben hasta hâlimde derdimi anlatmak, yetkili birilerine ulaşmak için havaalanında dört dönerken, çaba sarf ederken uçağım kalktı. Ve ben %93 engelli biri olarak sabah saat 05.00’te havaalanında tek başına kalakaldım. Uçağımı kaçırdığıma mı yanayım? Bu saatte nerede ne yapacağım ona mı yanayım? Kimseye derdimi anlatamadığım için kendimi yiyip bitirdiğime mi yanayım? İnsanlar çaresiz kaldığında gerçekten bir yetkili bulamayınca çıldırıyor... Bir insana yardımcı olmak bu kadar mı zor Allah aşkına ya? O an orada neler çektim anlatamam… Allah kimsenin başına vermesin…
Kahrederek, üzülerek ama çaresizlik sebebiyle uçağa binebilir raporu almak için sabah saat 09.00'da hastaneye gittim. Göğüs servisinde görevli sekretere durumumu anlattım. Sekreter de bana doktora danışmamı söyledi. İçerideki hasta çıktıktan sonra durumumu anlatmak ve ne yapmam gerektiğini öğrenmek niyetiyle doktorun yanına girdiğimde doktor sıranın bende olmadığını söyledi.
Hâlbuki ben içinde bulunduğum durumu anlatmak, ne yapmam gerektiğini öğrenmek için görevliler tarafından kendisine yönlendirildiğimi söylemeye çalışırken o yine beni dinlemeden dışarı çıkmamı söyledi ve telefona sarılarak görevlileri çağırdı. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.