Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ramazan’da sıkı gıda denetimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ramazan ayı dolayısıyla, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanabilmesi için Ramazan ayında denetimlerini titizlikle aralıksız sürdürüyor.

ETİKETLİ VE AMBALAJLI GIDALARI TERCİH EDİN

Ramazan ayı boyunca özellikle tüketimi artan pide, yufka, unlu mamuller, tatlı, şekerleme üretim yerleri başta olmak üzere bütün gıda işletmelerine aynı hassasiyetle denetim gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Bu denetimlerde özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konularında 5996 sayılı kanuna uygunluk aranmaktadır. Denetimler sırasında mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde yasal işlemler uygulanmaktadır. İl Müdürlüğü olarak amacımız gıda güvenliğini ve halkın sağlığını koruyarak iş yerlerimizin daha kaliteli hizmet vermesini sağlamaktır. Bu hususta vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

ALO 170 GIDA HATTINI ARAYIN

İl Müdürü Yılmaz “Vatandaşlarımız kayıtlı işletmelerden etiketli ve ambalajlı gıdaları tercih etmeleri, son tüketim tarihi geçmiş, muhafaza koşulları uygun olmayan gıdaları kesinlikle almamaları gerekmektedir. Ayrıca ramazan ayında merdiven altı üretim yapmaya yönelen fırsatçılara itimat edilmesin. Vatandaşlarımız satın aldıkları gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattını arayarak şikâyette bulunmalılar” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x