"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan vedadır

Havva KÜÇÜK KONUR
23 Mayıs 2020, Cumartesi 02:44
RAMAZAN SOHBETLERİ - Hazırlayan: HAVVA KÜÇÜK KONUR

Her damla bir gün toprağa düşer. Her nefes sonsuzluğa gider, bekler. Her yaprak, çiçek bir gün solar. Her yeni eskir, her gelen veda eder, gider.

Ramazan gönüllerimize veda ederken, hüznünü bırakıyor geride. Yeniden ona kavuşmanın, kavuşma düşüncesinin, elemleri giderici bir tarafı da var elbette. Bütün bir hüzünden ziyade, ümit çiçekleriyle çevrelenmiş bir hüzün, içimize su serpiyor. Ona veda ediyoruz, bunca Ramazan güzelliğine hasret duyacağız, evet… Bizi rahmetiyle, merhametiyle kuşatan bu ay, bizi bırakıyor, onsuz kalıyoruz. Aslında giden takvimdir, Ramazan hiç bırakmasın bizi inşallah diye niyaz etmeli belki.

Kışın içerisine baharın nüvelerini saklayan Cenab-ı Hak, bu güzelliklere onbir ay sonra yeniden kavuşacağımız ümidini de saklamış bu vedaya. Bu senenin Ramazanı bitiyor diye üzülsek de, gelecek sene yine teravihimiz, sahurumuz, iftarımız bizi bekliyor diye seviniyoruz. Bu da elbette Rabbimin fazlındandır.

Vedaların, kayboluşların ruha ağır gelen bir yanı var. Özellikle de hassas ruhlar daha çok etkileniyor, firak ateşinin yakıcılığı daha bir sarıyor onları. Bir yaprağın düşüşü, sonbahar sarılığı, ikindi vakti ruhlarını daha çok yakıyor, kalplerini yangın yerine çeviriyor adeta.

Her vedaya konan rahmet damlalarını görebilmek, insanı bilinmez dehlizlerden çıkarıyor, nefes aldırıyor. Akl-ı selimle düşünebildiğimiz, nimet taraflarını görebildiğimiz sürece, aslında hiçbir hadise yakmıyor, kanatmıyor, acıtmıyor.

Ramazana vedamız da yine onun nimet taraflarını, yeniden geleceğini düşünmemizle aşılacak. Ramazanın kapısını yeniden aralayacağımız günlere kavuşma arzusuyla…

Okunma Sayısı: 5800
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ramazan ÇALIŞAN

    23.5.2020 10:41:59

    Ramazan gönüllerimize veda ederken, hüznünü bırakıyor geride.Vedaların, kayboluşların ruha ağır gelen bir yanı var. Bir yaprağın düşüşü, sonbahar sarılığı, ikindi vakti ruhlarını daha çok yakıyor, kalplerini yangın yerine çeviriyor adeta.Firak ateşinin yakıcılığı daha bir sarıyor onları.Diyorsunuz ya,üstadın da dediği gibi,visallerin lezzetleri, firakların elemlerine mukabil gelmiyor.Tahammül edilecek gibi değil, Kışın içerisine baharın nüvelerini saklayan,teselliside olmasa.Bu güzel Ramazan yazılarınız için teşekkür ederiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı