• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
Ramazan Tadında Bir Dua
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhber

Allah`ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl. Bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim!
Allah`ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl, rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah`ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

Allah`ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru ey basiretlilerin en basiretlisi!
Allah`ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, Sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl lütuf ve şefkatin hakkı için ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah`ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; lütfun ve nimetlerin hakkına ey şevkli insanların en büyük arzusu!

Allah`ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak Seni zikretmeyi bana nasip eyle tevfikinle, ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Allah`ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerini karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı!

Allah`ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsiz bırakma; açık delil ve bürhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür muhabbetinle, ey şevkli insanların arzusu!

Allah`ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl ihsanınla, ey arayanların en büyük talebi!

Allah`ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni nefret ettir; gazabını ve cehennemi ateşini bana haram kıl yardımınla, ey imdat isteyenlerin imdadı!

Allah`ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al koruma ve ismetinle, ey korkanları koruyan Rabbim!
Allah`ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması takdir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!

Allah`ım! Bu günde ayak sürçmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla; bu günde beni bela ve afetlerin hedefi etme izzetinle, ey Müslümanların izzeti!Allah`ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet emanınla, ey korkanların emanı ve güveni!
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir