Sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, şiir dinletisi, söyleşi, orta oyunu, gölge oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı.

RAMAZAN SOKAĞI

Büyükşehir Belediyesi, ramazan programlarını bu yıl da Festival Parkta “Ramazan Sokağı” adı altında oluşturulan standlarda Gaziantep kültürüne özgü ürünler sergileyecek. Belediyenin yanı sıra stand alan firmalarda Gaziantep’e özgü ürünler satabilecek. Belediye bu doğrultuda; vatandaşlara hem keyfli bir ramazan gecesi sunmayı hem de Gaziantep’e özgü ramazan alış-verişi yapma imkanı sunmayı hedefliyor.

KONSERLER PEŞ PEŞE

Ramazan etkinlikleri kapsamında, Festival Park’ta saat 22.15’de başlayacak konserlerle vatandaşlar günün yorgunluğunu atacak. 16 Haziran Çarşamba günü başlayacak etkinliklerde, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Veysel Çelikdemir’in kum sanatı gösterisi ve İhsan Güvenç’in konseri olacak. Ramazan ayı boyunca her perşembe günü ramazan sohbetleri kapsamında TRT1’de Payitaht 'Abdülhamid' dizisinde Tahsin Paşa’yı oynayan Bahadır Yenişehirlioğlu Gazianteplilerle buluşacak. Tasavvuf konserinde Ender Doğan, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Demirci, Turgay Başyayla, Aykut Payam, Ömer Karaoğlu, Agah, Levent Kaya, Bekir Çiçek, Orhan Hakalmaz, Türk Halk Müziğinde Kubat, ilahi sanatçısı Mehmet Bostan sevenleriyle buluşacak. Her gün iftardan sonra Meddah, çocuklar için gölge oyunu, orta oyunu sahnelenecek. Ayrıca ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ramazan1.jpg

CAMİLER TEMİZLENDİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan özel bir ekip ile şehir genelinde 615 caminin temziliği yapıldı. Ekipler, camilerin içinde bulunan halıları, mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, kütüphaneyi, müezzin mahfili gibi bölümlerin temizlik ve bakımını yapıyor. Gaziantep genelinde 615 camiyi temizleyen ekipler, tüm camileri vatandaşların ramazan ayında ibadetlerini daha rahat yapabilmesi için gerçekleştirdi.

camiler.jpg

ZABITA DENETLEMELERİNİ SIKLAŞTIRACAK

Bu arada Zabıta Daire Başkanlığı, ramazan ayı boyunca denetlemelerini daha da sıklaştıracak. Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ve Denetim Şube Müdürlüğü ile mobil ekipler şehrin huzur ve sükunet içerisinde bir Ramazan geçirmesi için 7-24 denetleme yapacak. Ramazan ayı boyunca, toplu taşıma araçları denetlenirken, işporta ve seyyar satıcılığın yapılması engellenecek ve insanları iyi niyetinin istismar edilmemesi, çarşı, pazar, AVM’ler ve camilerde fırsatçılar ile dilencilere göz açtırılmayacak. HABER MERKEZİ