Milli mücadelenin başlangıcının 101. Yılı Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Mobil Fener Alayı Korteji ile muhteşem bir şekilde kutlandı. Antalya’yı aydınlatan meşaleler eşliğinde, Bandırma Vapuru şeklindeki tır üzerinden marşlar ve şarkıların seslendirilerek, Konyaaltı Varyantından, Cumhuriyet Meydanı’na sivil araçlarla düzenlenen Mobil Fener Alayı ‘Atam İzindeyiz’ mesajı verirken yürekleri coşturdu.  

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu salgın döneminde de Antalyalılara en güzel şekilde yaşatmak için bir birinden özel programlar hazırladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle gündüz evlerde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı akşamında muhteşem bir etkinliğe imza attı. Bandırma Vapuru şeklindeki Mobil Tır eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Hizmet araçlarından oluşan 50 araçlık mobil konvoy ile Fener Alayı düzenlendi.  Başkan Muhittin Böcek’in de katıldığı fener alayı, her 19 Mayıs’ta olduğu gibi Konyaaltı Varyant ’tan başladı.  

10 BİNLER HİSSEDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 19 Mayıs’ta Konyaaltı Varyanttan, Cumhuriyet Meydanına kadar 10 binlerce vatandaşla yapılan Fener Alayı bu yıl Koronavirüs nedeniyle belediye araçlarıyla gerçekleştirildi. Tıklım tıklım kalabalık yoktu, ancak kalabalık olmasa da yüreklerde onbinlerce insan varmış gibi coşku hissedildi. Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu işbirliği ile gerçekleştirilen mobil fener alayında 50 belediye hizmet aracı, üzerleri Türk bayraklarıyla kaplı kamyonlar, üzerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosunun yer aldığı temsili Bandırma Vapur’u yer aldı. 

BAŞKAN BÖCEK SELAMLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fener alayında üzeri açık bir klasik otomobil üzerinde Antalyalıları selamladı. Mobil Fener Alayı Cumhuriyet Meydanına ulaştığında, saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Kortej boyunca konvoyun en önünde elinde meşale ile yürüyen genç sporcu ile Başkan Böcek Cumhuriyet Meşalesini yaktı. Büyükşehir Belediyesi tiyatrocularıyla tören alanında bulunanlar hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirildiği törende Bandırma Vapuru üzerinden seslendirilen marşlar ve şarkılar yüreklere dokundu. Coşkunun kalplerde hissedildiği törende ‘Atam İzindeyiz’ mesajı verildi

GURURLU VE MUTLUYUM

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Böylesi önemli anlamlı bir günde sevgili hemşerilerimle Mustafa Kemal’in askerleriyle bir arada olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Pandemi olmasaydı 10 binlerce vatandaşımızla yürüyecektik. Ancak dünyada ve ülkemizde yaşadığımız Koronavirüs süreci nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Bu gün Cumhuriyet Meydanında Antalyalıların adına burada olan temsilci arkadaşlarımız var. Pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Hasta olanlar acil şifa diliyorum. Türk Milletinin bağımsızlığının, özgürlüğünün Cumhuriyetinin temellerinin örüldüğü 19 Mayıs 1919’un 101’inci yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

UMUDUNUZU YİTİRMEYİN

Başkan Böcek gençlere mesaj verdiği konuşmasında umudun önemine dikkat çekerek, “Umut önemlidir. Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu bayram gençleri umutsuzluğa asla götürmesin. Türkiye Cumhuriyetini ve Atatürk’ü unutturmayacağız ve asla onun yolundan da ayrılmayacağız. Son zamanlarda hep birlikte izliyoruz gözlüyoruz. Zaman zaman Atatürk’e dil uzatanlar var. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Mustafa Kemal’in askerleri tek kalsa son nefesine kadar bu Cumhuriyet devam edecektir. Cumhuriyetimize Atatürk’ümüze sahip çıkan herkese bu anlayışta olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ANTALYALILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Böcek, Kadir Gecesi’nin de hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Kadir gecemizin bu mübarek Ramazan ayı içerisinde tüm dünyaya tüm insanlığa sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış dolu güzel günler getirmesini diliyorum” dedi. Başkan Böcek,  kendisini bu güne kadar yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen Antalyalılara da teşekkür ederek, “Sevgili Mustafa Kemal’in askerlerine sevgili Antalyalılara değerli basınımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. 101’inci yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yolu sevgiden geçen herkese Antalya’mızdan selam olsun. Sevgiyle kalın Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK MUHTEŞEMDİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri ve ardından su gösterisiyle devam ederken mobil konvoy geç saatlere kadar Antalya sokaklarında devam etti.  Yürüyüşüne Işıklar Caddesi-Sampi Kavşağı-Burhanettin Onat Caddesi- Mevlana Kavşağı-100. Yıl Bulvarı güzergahında devam eden konvoy Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde sona erdi. Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı’ndaki 4 ayrı noktadan düzenlenen havai fişek gösterisi de gece karanlığında muhteşem görüntüler yaşattı.