RAMAZAN BAYRAMI

Tarih : 2017-06-24 / Kategori : Genel Haber

RAMAZAN BAYRAMI

    Hepimizin Çocukluktan gelen geçmişe olan özlemimiz yer ve zamanı anlamlandırıldığında arttığı bilinmektedir.
    Saygın ve muhterem büyüklerimiz, genç neslimize geçmişten kalan tatlı anılarını, hatırdan silinmeyen izlerini yâd ederek Eski Ramazanlar eski Bayramlar diyerek hem örnek olmaya, hem de geleceğin güvencesi genç neslimize bir yol haritası göstermeyi arzu ederler.

 

2017 Yılı Ramazan ayını müminler olarak idrak ettik, gerekenleri yapmaya çalıştık. “Merhaba Yâ Şehr-i Ramazan” diyerek karşıladık. Bin aydan hayırlı Kadir Gecesini aynı coşku ve inançla geçirdik. “Elveda Yâ Şehr-i Ramazan” diyerek günler yaşamaktayız.
Kavuştuğumuzda, ibadet ve infaklarımızla sevindiğimiz, ayrılacağımızdan da hüzünlendiğimiz, içinde Kur’an-ı Kerimin indirildiği, Orucun farz kılındığı, farz namazlar, nafile ibadet ve infakların sınırsız olduğu, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinden sonra gölgesini başımızda hissettiğimiz “Ramazan Bayramına” kavuşuyoruz.
    Ramazan ayının bizden memnun olduğu inancımızı koruyarak, ibadet, infak ve dualarımızla Ramazan ayı huşuuna devam etmenin önemini Hz. Peygamber (SAV) bir hadislerinde “Allah katında makbul olan ameller az da olsa devamlı olanıdır” buyurmaktadır.
    Ramazan Bayramına kavuşurken, Ramazan hatıralarını, bayram sevincini yaşayarak çocuklarımıza anlatmalıyız. 
    Bayram, dini hayatın bize dünyada kazandırdığı bir sevinçtir. Oruçlunun iftarında iki sevinç olduğu düşünüldüğünde asıl sevincimizin Cennete kavuşurken Cemalullah’ı seyretmekle olacaktır.
    İbadetlerimizin devamı, Ramazan ayında kazandığımız gönül duygusu, sevgi-birlik-bütünlük, affedicilik, ziyaret- infak ahlakı sürdürülmeli. Hüzünlü gönüller, yoksullar, yaşlı insanlar, büyükler, çocuklar sevindirilerek duaları alınmalıdır.
Unutulmamalıdır ki Ramazan, Kur’an, Oruç, Namaz, Fitre, İnfak, gönülleri alma gibi hususiyetlerle sosyal bütünlüğümüze zemin hazırlayan ibadet mevsimidir. Akabinde idrak ettiğimiz bayram günlerinin de o kadar önemli olduğu bilinmelidir.
Bayram, Sılay-ı Rahim, dua, istiğfar ve avf edilmemiz için Allah’ın lütfettiği özel günleridir. Böyle güzel günlerin toplumdan, aileden, uzak seyahat amaçlı kullanılması, Ramazanın feyiz ve ibadet coşkusundan haz alan Mü’minlerin tercih sebebi olmamalıdır.
Bayramım imdi, Bayramım imdi 
Yâr ile bayram edelim şimdi 
Hamdü senâlar, Hamdü senâlar
Hak ile bayram edelim şimdi
Düşüncesiyle, Ramazan Bayramımızı, Hamd, Şükür, İnfak, Avf edicilik, birlik, bütünlük için de kutlayalım. Geçmişlerimizi, Şehitlerimizi, rahmetle, büyüklerimizi minnetle yâd edelim.
Yetim, yoksul, öksüz ve kimsesizleri sevindirelim, kırgınlık ve dargınlıkları unutalım. Garip ve gurabanın duasını almaya çalışalım.
    Gök Kubbenin altında, ibadet ve dualarımızın birlikte yankılandığı gibi bütün ayrılıklarımızın da bütünlüğümüz, sevgi ve kardeşliğimiz için bir olmasını sağlayalım. 
    Ramazan Bayramının İslam âlemine ve Iğdırlı hemşehrilerime hayırlara ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.
                               23/06/2017      
                             Cüneyt KULAZ     
                                 İl Müftüsü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.