Ramazan 20. gün menüsü

Ramazan ayının 20. günü menüsünde tek başına sofrada göz de karın da doyuran güveç, Çeşmi Nigar çorbası ve Kemal Paşa tatlısı...

Ramazan 20. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Çeşmi Nigar Çorbası

Malzemeler:

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı kırmızı mercimek

Üzerini geçecek kadar kaynar su

Tuz, Karabiber

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı limon suyu

Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

3 yemek kaşığı teremyağ

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber- nane

 

 

 

 

 

 

Toprakta Güveç

Malzemeler:

500-600 gram kuşbaşı veya kemikli et

 4 adet patlıcan

 1 baş sarımsak

 2 adet soğan

 4 adet domates

 3 veya 4 adet sivri biber

 Sıvı yağ

 Salça

 Tuz

 Su

Yapılış: Bütün malzemeler yıkanır ve soyulur. Domatesler kabukları soyulduktan sonra zar şeklinde doğranır. Patlıcanlar alacağı soyulur ve boydan dört paraya bölünerek biraz iri bir biçimde doğranır. Sivri biberler halka halka doğranır. Soğanlar yemeklik bir biçimde doğranır. Sebzeler güvece yerleştirilir. Güvecin en altına soğan, domatesin yarısı, çok az tuz, et, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı koyulur. Üzerinden sıvı yağ gezdirilir. Bir çay bardağı kadar salçalı su yapılır. Güvecin üzerine dökülür. Güveç pişirilir. Toprak güvecin ağzı sıkıca kapatılır. Güvecin tamamı dolu ise iki veya iki buçuk saat pişirilir. 

Kemal Paşa Tatlısı

Malzemeler:

1 paket kemalpaşa

Üzerinde yazıldığı miktar şeker ve su

Kreması için:

2. 5 su bardağı süt

1 çay bardağı un

Yarım çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

Yapılış: 1 paket kemalpaşa tatlısı pakettin üzerindeki şekilde yapılır. Soğumaya bırakılır. Krema için süt, un ,şeker karıştırılır. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krem şanti ve vanilya konulup mikserler çırpılır. Hazırlanan krema dolapta soğumaya bırakılır. Sonra soğuyan kemalpaşa enine ortadan düzgünce kesilir. Krema sıkma torbasına konulur. Tatlının altta kalan kısmın üstüne sıkılır. Kesilen kapak üstüne kapatılır. En üste de bir miktar sıkılır.