'Balıklara kıymayın efendiler'

GÜNDEM 02.10.2017 - 14:37, Güncelleme: 09.09.2023 - 13:30 3609+ kez okundu.
 

'Balıklara kıymayın efendiler'

1 Eylül'de av yasağının bitmesi ile birlikte başlayan balık avcılığının denizdeki canlı türünün sonunu getireceğini ifade eden gönüllü ve ödüllü çevreci Yaşar Arslan,
"Bu gidişle yanlış avlama sonunda Karadeniz’de hiçbir balık türü kalmayacaktır" dedi. Bakanlığın belirlediği tutulacak balık ölçülerinin altında balıkların yakalandığını kaydeden Arslan, "Eskiden Kasım ayında yakalana hamsi bile artık Eylül’de avlanır oldu. Bu da hamsinin neslinin sona erdirecektir. 6-7 santimlik hamsi ve diğer balıklar balıkhanelerde ve seyyar tezgahlarda satılıyor. Bu olacak iş değildir. Denizi kurutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hamsi bütün balıkların yemidir. O bitti mi balık diye bir şey Karadeniz’de kalmaz. Yine salyangozun küçüklerini tutuyorlar. Yasak olmasına rağmen ceviz kadar olan salyangozu avlıyorlar. Böyle avlanma yaptığımız içinde Konya kadar olan Norveç’ten balık alıyoruz.  Yetkililer bu konuda çok duyarlı olmalıdır. Ben kendi adıma şimdiden denizlerimizi ve çevremizi kurtarmak için dernek kurmaya başladım. Denizlerimizi ve çevremizi sevenlerin ve duyarlı vatandaşların bu derneği kurmamıza destek olmasını bekliyorum" dedi. 
1 Eylül'de av yasağının bitmesi ile birlikte başlayan balık avcılığının denizdeki canlı türünün sonunu getireceğini ifade eden gönüllü ve ödüllü çevreci Yaşar Arslan,

"Bu gidişle yanlış avlama sonunda Karadeniz’de hiçbir balık türü kalmayacaktır" dedi.

Bakanlığın belirlediği tutulacak balık ölçülerinin altında balıkların yakalandığını kaydeden Arslan, "Eskiden Kasım ayında yakalana hamsi bile artık Eylül’de avlanır oldu. Bu da hamsinin neslinin sona erdirecektir. 6-7 santimlik hamsi ve diğer balıklar balıkhanelerde ve seyyar tezgahlarda satılıyor. Bu olacak iş değildir. Denizi kurutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hamsi bütün balıkların yemidir. O bitti mi balık diye bir şey Karadeniz’de kalmaz. Yine salyangozun küçüklerini tutuyorlar. Yasak olmasına rağmen ceviz kadar olan salyangozu avlıyorlar. Böyle avlanma yaptığımız içinde Konya kadar olan Norveç’ten balık alıyoruz.  Yetkililer bu konuda çok duyarlı olmalıdır. Ben kendi adıma şimdiden denizlerimizi ve çevremizi kurtarmak için dernek kurmaya başladım. Denizlerimizi ve çevremizi sevenlerin ve duyarlı vatandaşların bu derneği kurmamıza destek olmasını bekliyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.