banner198

Rafet Vergili’den Kurşunlu’ya fabrika sözü!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den Kurşunlu’ya fabrika sözü.

Rafet Vergili’den Kurşunlu’ya fabrika sözü!
banner145

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den Kurşunlu’ya fabrika sözü.

Karabük Belediye Başkanı ve MHP’den Karabük Belediye Başkanlığına yeniden aday olan Rafet Vergili, Kurşunlu MHP Belediye Başkan adayı Hüdai Hamdi Büyükpoyraz ve İbrahim Doğu’yu makamında kabul etti.

Bir zamanlar işsizliğin sıfır olduğu ve peş peşe açılan fabrikalarla sanayi merkezi haline gelen Kurşunlu’da; metal zenginleştirme fabrikasının bazı engellemeler nedeni ile 2014 yılında kapanarak taşınması,  2018 yılı Eylül ayında da yaklaşık 1000 işçinin çalıştığı Seramik fabrikasının üretimi durdurması ile birlikte işsizlik hat safhaya ulaştı.

Bu noktada Karabük Belediye Başkanı Vergili kendisini ziyarete gelen MHP Kurşunlu heyetine fabrika sözü verdi.  2009 Yılında İğdir köyünde metal zenginleştirme fabrikası kuran ve 3 yıl boyunca 250 kişiyi istihdam eden Vergili, “Çok basit prosedürlerin yüzünden işletmemiz faaliyetlerini durdurdu.” dedi.  

Kurşunu’nun kendi memleketimden farkı yok!

Kurşunlu’nun kendi memleketinden farkı olmadığını vurgulayan Vergili, “O tarihte yaptığımız yatırımın kıymetli olduğu,  ülke ekonomisine çok büyük faydası olduğu bilinemedi.  Hatta orası Türkiye’de metal üretim sektöründe okul olacak düşüncem arzum vardı. Ama bizim gibi siyasilerin kaderidir bu. Çok basit prosedürler yüzünden işletmemiz faaliyetini durdurdu. Bizde baktık bu iş çözülmeyecek boyutlara geliyor. İster istemez çok yüksek rakama fabrikamız atıl duruma getirildi. Ama ben size şöyle bir söz verebilirim. Biz o yeri uzun zamandır almak için işi takip ediyoruz. Bildiğim kadarı ile belirli noktalara gelindi. Eğer arazi mülkiyetini alabilirsek orada kesinlikle bir yatırım yapmayı düşünüyorum. “şeklinde konuştu.

Kurşunluda samimiyetten güvenden başka hiçbir şey görmediğini aktaran Vergili, “ Her kes çok samimi davranıyor. Ama devlet kademelerine hiç kimse laf anlatamadı. Hatta o tarihte Çankırı milletvekillide iyi uğraştığı halde birileri demek ki; ters bir şeyler söyledi. Biz devletten her zaman helalleşiriz. Ama benim arzum mülkiyeti alırsam yatırım düşüncem devam ediyor. Çünkü orası kullanılabilir durumda hızlı  bir şekilde fabrika kurulabilecek durumdayız. Aynı sektörde mi, başka bir sektörden mi devam ederiz onu bilemiyorum? Türkiye’de zırhlı araçlara zırh çelik üretimi ile ilgili devletle bir işbirliği yapıp ‘Kurşunlu’ya bir faydamız olur’ diye düşünüyorum. Milyonlarca dolarlık fabrikayı oradan söktük ama mülkiyeti sahibi olduğum takdir o fabrikayı yeniden kurup hizmete açacağım”dedi.

MHP heyeti Vergili'ye fabrika sözünden dolayı teşekür ederek, arsa mülkiyetinin alınması noktasında takipçi olacaklarını belirttiler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER