Haberler

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan Çukur'a ceza yağdı

Güncelleme:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu sezonun ilk üç bölümünde darp, cinayet ve ateşli silah görüntülerine erken saatlerde yoğun olarak yer veren Çukur dizisine oy birliğiyle para cezası müeyyidesi uyguladı.

RTÜK, darp, cinayet, ateşli silah görüntüleri nedeniyle sezon başından beri yoğun olarak şikayet edilen "Çukur" adlı diziye ceza verdi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Show TV'de yayınlanan Çukur dizisi, yeni sezonun ilk üç bölümünde erken saatlerde yoğun olarak darp, cinayet ve ateşli silahlar gösterdi.

YOĞUN OLARAK ŞİKAYET EDİLDİ

Üçüncü sezonu yayınlanan Çukur'u, vatandaşlar sezon başından itibaren yoğun olarak RTÜK'e şikayet etti.
Televizyon dizilerinin başta çocuk ve gençler olmak üzere toplumu derinden etkilediğinden yola çıkan Üst Kurul, dizi hakkında düzenlenen raporu gündemine aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan Çukur'a ceza yağdı

GERÇEK OLMAYAN CİNSEL ÜRÜN PAZARLAYANLARA CEZA YAĞDI

Üst Kurul toplantısında Çukur'un, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde yer alan "yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz" hükmünü ihlal ettiğine karar verildi.
Diziye "idari para cezası müeyyidesi" uygulanması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Öte yandan Üst Kurul, yayınlarında sağlık beyanıyla sahte bitkisel ürün satan televizyonlara da ceza verdi. Vatandaşlara gerçek olmayan cinsel ürün ve benzerlerini pazarlayan Hazan TV, Sıla TV, Doruk TV, Evin TV, Maxi TV, TV 0, Metro TV, Vatan TV, Gala TV, Kanal C'ye ceza kesildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan Çukur'a ceza yağdı

Kaynak: AA / Güncel

Radyo Çukur Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (84)

Ali Can:

Neden acaba RTUK diriliş gibi bir diziye gündüz çocukların TV yi izlediği bir saatte tekrarı yayınladığı için ceza yağdırmıyor.

65
22
yanıtYanıtla
ayşe gül:

çünkü diriliş tarihimizi anlatıyor ve dikkat edersen cinsel içerikli hiç bir sahne bulunmamakta sen diriliş ve çukur vb. dizileri aynı kefeye koyamazsın. . . .

yanıt15
yanıt20
Gerek:

Diriliş dizisine laf atan eksikler muhteşem yüzyıl dizisini izlerken ağızlarının suyu akardı.bölüm kaçırnazlar dı

yanıt15
yanıt9
İron Man:

Diriliş Tarihimizi öğretiyor dedin ya. Tek bir soru sana ama cevap yazmana gerek yok. Kendini test edeceksin bu soruyla. Ertuğrul Gazi hangi yüzyılda yaşamıştır. ? Bilmiyosun değil mi :)

yanıt13
yanıt8
Yılmaz:

RTÜK neden kaldırmıyor bu yayınları? Azıcık mantıklı düşünün. RTÜK buradan parayı kırıyor. Kaldırırsa parayı nerden alacak. Yani demem o ki RTÜKte bunların laciverti

23
0
yanıtYanıtla
MAFYALIK GENÇLİĞİ BOZAR:

Gençlerimiz için çok kötü örnek bir dizi KALDIRILSINNNN, , tam bir bataklık dizisi, , 16 den 35 yaş arası gençler yemin ediyorum mafya özentili hiç kimse itiraz etmesin neden?bu çukur vede kurtlar vadisi, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz gibi yerli diziler sayesinde gençlik bozuldu saygı sevgi kalmadı dikkat edin haberlerde bana neden yan baktın vay beni neden solladın vay bana neden yol vermedin geçtin gibi kavga haberleri bu kavgacıların yaşlarına bakın dediğim yaşlar

17
6
yanıtYanıtla
Es:

Kusura Bakmayın ancak bu dizilerle olan bir şey değil Aile ile olan bir şey kimse kendinde aramaz hatayı yetişkinler çocuğumu nasıl yetiştiriyorum onunla ne kadar ilgileniyorum diye kendinize sorun bir sonra dizilere bahane bulun lütfen

yanıt0
yanıt2
üzgün (:

bu dizi yasaklanmalı sokaklarda çukur işareti , öğrencilerin kolunda boynunda çukur işareti bu nedir ya dizi almış başını gidiyor bu ulkede polis kanun yokmuş gibi istedikleri gibi çata küta pata o onu vuruyor o bunu nedir kardeşim bu rezalet.

18
4
yanıtYanıtla
ABDULLAH:

kaldırın şu saçma dizileri. neslimizi yok ediyosunuz.

16
5
yanıtYanıtla
ad:

cogu nesil izlemiyor bu diziyi bırak tv izlemiyor

yanıt1
yanıt0
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title