Anlık Bildirim

Qualcomm: Apple mahkeme kararına uymayarak, Çin'de yasaklı iPhone satışına devam ediyor

İki teknoloji devi şirket arasındaki savaş gittikçe tırmanmaya başladı. Qualcomm bazı iPhone modellerinin Çin'de satışını yasaklattı ancak Apple'ın bu yasağa uymadığını açıkladı.
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden ikisi olan Qualcomm ve Apple uzun bir süredir mahkemelik. Zira çip üreticisi Qualcomm, Apple'ın patentlerini izinsiz bir şekilde kullandığını iddiasıyla Çin mahkemelerine başvurmuş ve Apple'ın birçok iPhone modelinin satışını yasaklatmıştı. Qualcomm'dan yapılan açıklama ise Apple'ın bu karara uymadığı yönünde.

Apple karara itiraz ediyor

Qualcomm üç ayrı patentinin ihlal edilmesi iddiasıyla başvurduğu mahkemeden, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinin Çin'de satışının yasaklanmasını sağlamıştı. Ancak şirket bugün birkaç video görüntüsünü de kanıt sunarak Apple'ın Çin'de satış yaptığını belgeledi ve mahkeme kararını hiçe saydıklarını açıkladı.
Eski iOS sürümlerini kullanan cihazları kapsayan bu yasağı delmekle suçlanan Apple ise kesinlikle herhangi bir patent ihlali yapmadığını ve konunun mahkeme sürecinde olduğunu belirtmekle yetiniyor. Görünüşe bakılırsa iki dev şirketin arasındaki bu hukuki mücadele kısa bir süre içinde çözüme kavuşmayacak gibi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim