Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

Erdoğan'dan Putin'e: Esed Afrin'e girerse sonuçları olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları ağır olur” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 08:23:40

Erdoğan'dan Putin'e: Esed Afrin'e girerse sonuçları olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan'ın Putin'le görüşmesinde, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Ayrıca İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi.

PUTİN'E UYARI

Erdoğan, PYD ile Esed anlaşmasına ilişkin Putin'e "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulundu. Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Erdoğan, Putin'e operasyonun planlandığı gibi süreceğini söyledi. Görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Erdoğan'ın Ruhani'ye Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili bilgi verdiği görüşmede de, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı. Erdoğan ve Ruhani, İdlib, Astana süreci ve Soçi kongresine de değindi. Bu arada Kremlin, Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin nisanda Türkiye'de bir zirve gerçekleştireceğini açıkladı.

Haber Ara