0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:13:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:13:00

Amerikan kaynakları Putin’in süper füzesinin tüm denemelerde ancak 4 dakika havada kalabildiğini ileri sürdü

Rusya lideri Vladimir Putin’in varlığından söz ettiği nükleer motorlu süper füze yeni tartışmalara yol açtı. Amerikan kaynakları Putin’in süper füzesinin tüm denemelerde ancak 4 dakika havada kalabildiğini ileri sürerken, Kremlin Sözcüsü Peskov, “Onlara değil, Putin’e inanın” açıklamasını yaptı.

Rusya’nın pratikte sonsuz menzile sahip nükleer motorlu seyir füzeleri geliştirdiğini 1 Mart tarihinde Vladimir Putin tarafından Federal Meclise hitaben konuşmasında dünyaya açıklamıştı.

Putin’in süper füzelerini hatırlayan Amerikan CNBC kanalı dün ABD istihbarat kaynaklarına dayanarak, “Putin’in süper füzesi tüm deneyleri başarısızlıkla sonuçlanmış. Amerikan istihbaratı kaynaklarından aldığımız bilgiye göre nükleer motorlu füze 4 defa denenmiş ve her seferinde yere çakılmış. En başarılı fırlatma 4 dakika sürmüş ve 22 mil yol alan Putin’in süper füzesi yere çakılmış. En başarısız deneyde ise füze ancak 4 saniye havada kalabilmiş” açıklamasına yer verdi.

Amerikan televizyon kanalının bu iddiası Rusya’da da tartışma konusu oldu. Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov’un sadece Rus medyası için yaptığı brifing toplantısında “CNBC verileri doru mu? Füze demeleri başarısız mı?” sorusuna “Sizlere CHBC kanalının söylediklerine değil, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söylediklerine inanmanızı tavsiye ederim” kısa yanıtını verdi. 

(Hürriyet)

Putin'den ABD'ye 4 füzeyle yanıt

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX