"Sizin hangi alanda eğitim aldığınızı bilmiyorum fakat..."

Kırım Tatarlarının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Fetö lideri Fethullah Gülen'i şikayet ettiği ortaya çıktı.

"Sizin hangi alanda eğitim aldığınızı bilmiyorum fakat..."

Kırım Tatarlarının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e FETÖ lideri Fethullah Gülen'i şikayet ettiği ortaya çıktı.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 16 Mayıs 2014'te Putin ve Kırım Tatarları temsilcileri bir araya geldi. Kırım Tatarlarının anavatanlarından sürgüne gönderilmesinin 70. yıldönümü vesilesiyle yapılan görüşmede Rusya Federasyonu'na bağlı Kırım Cumhuriyeti'nde yaşayan Tatarların sorunları ele alındı. Kırım, bu tarihten bir kaç ay önce Rusya tarafından ilhak edilmişti.

Medya Günlüğü’nden Fuad Seferov’un haberine göre; bölgedeki dini eğitim konusunu gündeme getiren sivil toplum örgütü "Kırım Kuşağı"nın Başkanı Ruslan Balbek (şu anda Rusya parlamentosunda milletvekili) şikayetlerini şöyle dile getirdi:

“...Burada dini terbiye meselesini de gündeme getirmek zorundayız Çünkü bölgemizde 5 dini kurumun (medrese) dördü Nurcuların etkisi altında. Biliyorsunuz, onların karargahı Pensilvanya'da. Fehtullah Gülen bugün hem- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip- Erdoğan'ı rahatsız ediyor hem de bizdeki yaygın eğitim öğretim kurumları ağı vasıtasıyla eğitim öğretim faaliyetinde bulunup kendi değer sisteminin temelini atıyor. Aslında bu durum Kırım Tatarlarını tutsak haline getiriyor, çünkü onların değer sistemi anlamadığımız, tanımadığımız insanlar yetiştiriyor.”

Balbek'in konuşmasının ardından Putin, "Sizin hangi alanda eğitim aldığınızı bilmiyorum, fakat bazı sorunları çok somut ve düzgün şekilde anlattınız" dedi.

Odatv.com

Rusya Putin Kırım Tatarları fethullah gülen arşiv