Putin yasakları kaldırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama yapıldı.

Putin yasakları kaldırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama yapıldı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 20:08
Putin yasakları kaldırıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama yapıldı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin görüşme sonrası, Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması ve Rusların Türkiye'de tatil yapma yasağının kaldırılması için talimat verdi.

PUTİN'DEN TAZİYE
Görüşmede ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılık vurgulandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini de iletti.

TİCARİ İLİŞKİLERİ BAŞLATMA TALİMATI
İki lider arasındaki görüşme, uçak krizinin ardından ilk olma özelliği taşıyor. Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin görüşmesinde teröre karşı daha yakın bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi. Putin'in ticari ilişkileri başlatma talimatı verdiği, ve Rus turistlere Türkiye kısıtlamasının kaldırılacağı belirtildi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Erdoğan'ın mektubu krizi bitirecek zemini oluşturuyor" ifadesine yer verildi. Putin görüşmenin ardından " Türkiye ile ilişkilerde sayfayı çevirme zamanımız geldi" dedi.
Uçak krizinden 7 ay sonra ilk kez telefonda görüşen Erdoğan ve Putin yüz yüze görüşme konusunda anlaştı. İki lider, Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelecek.
Son Güncelleme: 29.06.2016 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81