• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Putin Rusya'da siyasal sistem değişikliği önerdi, hükümet istifa etti

Putin Rusya'da siyasal sistem değişikliği önerdi, hükümet istifa etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında siyasal sistem değişikliği önerdi. Putin'in önerisi devlet başkanının yetkilerinin daraltılıp parlamentoya ve başbakana daha fazla yetki tanınmasını öngörüyor.Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükümetin tamamıyla istifa ettiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ulusal Meclis'e hitaben yaptığı konuşmada yeni anayasa değişikliği için referandum talep etmesinin ardından Rusya hükümeti istifa etme kararı aldı.

Tüm kabine üyelerinin istifa ettiği öğrenilirken Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükümetin anayasa değişikliği konusundaki referandum çağrısına doğru orantılı olarak referandumun önünün açılması gerekçesiyle istifa ettiklerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Medvedev, hükümet istifasını Putin'e sundu. Putin ise Medvedev'i başarılı çalışmaları için tebrik etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki günlerde yeni hükümetin kurulması yönünde kararnameler imzalayacağı açıklandı.

97681_7ac67930-2409-497d-873f-b555bafbd10c.jpg

Başbakan Medvedev, güvenlik konseyinde görev alacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin istifasının ardından Başbakan Dmitry Medvedev'in güvenlik konseyinde görev alacağını söyledi.Putin, istifa dilekçesini kendisine sunan Medvedev ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Medvedev'e teşekkür eden Putin, Medvedev'in yeni görevi konusunda da açıklama yaptı.

Yeni hükümetin kuruluncaya kadar mevcut hükümetin görevini sürdüreceğini açıklayan Putin, Medvedev'in güvenlik ve savunma konularında bilgi ve becerilerinden istifade etmek istediklerini söyleyerek, “Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ve yakında bu görevlendirmeyi yapacağım. Bilindiği gibi güvenlik konseyinin başkanı Rusya Devlet Başkanı'dır. Medvedev bu konularda her zaman başarılıydı ve güvenlik konularında başarılı olacağını düşündüğümden bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Gelecekte Medvedev'in bu konularla ilgilenmesini istiyorum” dedi.

Dimitri Medvedev, Putin'in yeni görevlendirmeleri gerçekleştirmesinden sonra Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim