19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Putin, 'Rus Siri' ile konuştu: Seni burada üzmüyorlar değil mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus arama motoru Yandex'in ofisini ziyaret etti. Putin, ziyaret sırasında Apple'ın sesli yanıt sistemi Siri'nin benzeri olan Alisa ile konuştu.

22 Eylül 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Putin, 'Rus Siri' ile konuştu: Seni burada üzmüyorlar değil mi?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Yandex'in ofisini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Rus lider şirketin sağladığı temel hizmetlere yönelik sergiyi gezip çalışanlarla sohbet etti. Putin'e ziyaret çerçevesinde Apple'ın ünlü sesli yanıt sistemi Siri'nin bir benzeri olan Alisa tanıtıldı.
 
 
​Alisa, önce Yandex görevlisinin kendisine sorduğu tüm soruları Rusça olarak doğru şekilde yanıtladı. Alisa'nın verdiği yanıtlar cep telefonunun ekranında da belirdi.
 
Ardından Alisa ile sohbet eden Putin, soruları biraz daha karmaşıklaştırdı ve "Alisa, seni burada üzmüyorlar değil mi?" dedi.
 
Alisa "Tamam, dikkate alırım" yanıtını verdi.
 
 
​Putin'in daha sonra nasıl hissettiğini sorduğu Alisa "Yandex'te kedi fotoğraflarına bakıyorum. Kedilerden daha iyisi yok. Umarım sizin için de her şey yolundadır" dedi.
 
Putin, Alisa'nın kendisine konum belirleme ile ilgili sorulan soruları cevaplamak için hangi navigasyon sistemini kullandığını da sordu.
 
 
Bu soruya cevaben, Alisa'nın GPS ve GLONASS sistemlerini kullandığı belirtildi.
 
Putin'e Yandex.Health, Yandex.Market, Yandex.Pogoda, Yandex.Taxi gibi projelerin gerçekleştirilmek istendiği de aktarıldı.
 
10 EKİM'DE PİYASAYA SÜRÜLECEK
Yandex'in sesli yanıt sistemi Alisa, 10 Ekim'de piyasaya sürülecek. Piyasada Alisa'nın bir benzeri olmadığını belirten Yandex yetkilileri, uygulamanın kelime tanıma prensibi ile değil, analiz ederek cevap verdiğini ifade etti.
Yandex'in Teknik Müdürü Mihail Parahin "Ne cevap vereceğini bilmiyoruz. Aynı soruya farklı cevaplar verebilir" dedi.